Declarații fără precedent făcute de Papa cu privire la scandalul sexual din Biserica Catolică

 

Papa Francisc a declarat vineri că nimeni din Biserica Catolică nu va putea evita pedeapsa dacă va fi găsit vinovat că a abuzat sexual minori."Să fie clar că, în faţa acestor monstruozităţi, Biserica nu va precupeţi niciun efort de a face tot ce este necesar pentru a aduce în faţa justiţiei pe oricine a comis astfel de infracţiuni", a avertizat Francisc într-o cuvântare tradiţională înaintea Crăciunului adresată ierarhiei Vaticanului.

"Pentru cei care abuzează minori aş spune asta: convertiţi-vă şi lăsaţi-vă în mâinile justiţiei omeneşti, apoi pregătiţi-vă pentru justiţia divină", a adăugat pontiful.


"Biserica nu va căuta niciodată să tacă sau să nu ia în serios vreun caz", a spus el. Cazurile de neglijenţă sau de acoperire a unor abuzuri sexuale comise asupra minorilor "nu trebuie să se mai întâmple niciodată", a subliniat Papa.

Avertizarea a fost lansată în contextul în care una dintre figurile importante ale Bisericii Catolice, Cardinalul George Pell, se confruntă cu acuzaţii grave de abuzuri sexuale asupra minorilor în Australia.

Pell a fost până anul trecut şeful Secretariatului economiei, o poziţie care l-a făcut neoficial al treilea responsabil ca importanţă din cadrul Vaticanului.

Cardinalul australian este cel mai înalt reprezentat al Bisericii Catolice judecat pentru comiterea unor agresiuni sexuale. În prezent, el a renunţat pe moment la funcţia sa pentru a-şi pregăti apărarea.

În februarie, atunci când Vaticanul va găzdui un summit mondial al episcopilor pe tema abuzurilor sexuale asupra minorilor, "Biserica îşi va reafirma hotărârea fermă de a urmări fără încetare o cale de purificare", a mai indicat Francisc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?