Decizie istorică în China, efect seismic asupra industriei auto mondiale

 

Decizie istorică în China, ce poate redesena harta industriei auto mondiale. Beijingul a anunţat că în următorii patru ani va ridica, treptat, restricțiile care împiedicau companiile auto străine să deţină majoritate în joint-venture-urile producătoare de mașini, potrivit AFP. Anunţul este catalogat de întreaga presă economică drept istoric, pentru că deschide noi perspective pentru întreaga industrie auto. 

Interdicțiile vor fi ridicate chiar anul acesta pentru companiile străine care produc mașini 100% electrice și hibride plug-in. În 2020 vor fi eliminate restricțiile pentru producătorii de vehicule comerciale, iar din 2022 și pentru autoturisme, anunță Agenția Chineză de Planificare.

Modificările anunţate de China pot avea efecte uriaşe asupra industriei auto la nivel mondial. Marile grupuri constructoare vor avea astfel acces direct la cea mai mare piaţă auto din lume, cu o producţie de 29 de milioane de autoturisme și vehicule comerciale, dar şi la cea mai mare piaţă a muncii.

Până acum, mairile companii auto nu au avut o prezenţă foarte mare în China, pentru că s-au ferit de ascotierile în care partenerii chinezi, conform legii, aveau păachetul majoritar. În plus, această formă de ascoiere era considerată şi o portiţă pentru furtul tehnoloigic.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?