Decizia lui Trump privind Ierusalimul a divizat administrația. Trei ”grei” s-au opus anunțului

Donald Trump (centru) alături de Rex Tillerson (stânga) și James Mattis
Donald Trump (centru) alături de Rex Tillerson (stânga) și James Mattis

Decizia lui Donald Trump de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului a împărțit administrația în două. Rex Tillerson, secretarul american de Stat, James Mattis, secretarul pentru Apărare, şi Mike Pompeo, directorul CIA, s-au opus deciziei de recunoaştere a Ierusalimului drept capitala Israelului şi mutarea ambasadei SUA în oraşul disputat, potrivit unor surse din Administraţia Trump citate de CNN, notează Mediafax.

Cei trei oficiali şi-au manifestat opoziţia în cursul discuţiilor private din cadrul Administraţiei Trump.

Pe de altă parte, Jared Kushner, ginerele lui Trump şi emisarul american pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, dar şi Jason Greenblatt, emisarul special al SUA în regiune, s-au pronunţat în favoarea recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului, însă au recomandat amânarea mutării ambasadei, au declarat sursele citate.

Vicepreşedintele Mike Pence, Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, şi David Friedman, ambasadorul american în Israel, au argumentat în favoarea deciziei.

Trump a făcut anunţul avându-l alături pe vicepreşedintele Pence, considerat drept un element cheie de legătură cu comunitatea evanghelică care a militat îndelung în favoarea recunoaşterii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?