Decizia de ultimă oră luată de Rusia, ca reacţie la sistemul antirachetă NATO

 
Decizia de ultimă oră luată de Rusia, ca reacţie la sistemul antirachetă NATO
Decizia de ultimă oră luată de Rusia, ca reacţie la sistemul antirachetă NATO

Rusia probabil va instala sisteme avansate de rachete nucleare în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu ţări NATO, până în anul 2019, ca reacţie la elementele antirachetă montate în România şi Polonia, afirmă surse militare ruse şi analişti citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

"Din informaţiile existente, instalarea unor noi sisteme de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad este inevitabilă", afirmă Mihail Barabanov, analist la Centrul pentru Analize Strategice şi Tehnologie (CAST), cu sediul la Moscova. Institutul CAST are contract de consultanţă cu Ministerul rus al Apărării.

Sistemele Iskander (SS-26, conform terminologiei NATO), au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri şi pot transporta focoase nucleare.

"Ruşii intenţionează să facă o mulţime de lucruri", atrage atenţia Steven Pifer, fost ambasador al SUA în Ucraina şi expert la Institutul Brookings.

Preşedinţia Rusiei a avertizat frecvent că ar putea instala rachete nucleare Iskander M în regiunea rusă Kaliningrad, la frontiera cu Polonia şi Lituania, ca reacţie la instalarea elementelor antibalistice NATO în România.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?