13 decese la Institutul "Marius Nasta", de trei ori mai multe decât cele anunțate oficial

 
Marius Nasta
Marius Nasta

Un număr de 13 pacienți au decedat, de la începutul anului, la Institutul "Marius Nasta", din Capitală.La Institutul "Marius Nasta" au decedat, de la începutul anului, 13 pacienţi infectaţi cu bacterii din spital, anunță managerul instituţiei, doctorul Beatrice Mahler.

"Este de menţionat că pacienţii care au fost suprainfectaţi cu aceşti germeni extrem de greu de tratat au avut patologie respiratorie gravă. Medicul epidemiolog trebuie să-mi facă un raport vizavi de modul în care a fost el informat despre aceste cazuri", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", din Capitală.

Ce măsuri se vor lua la institutul Marius Nasta. Managerul a făcut anunțul

Potrivit acesteia, un total de 13 pacienţi au decedat în 2019 la "Marius Nasta", infectaţi cu bacterii. "Asta au descoperit inspectorii DSP, după ce au luat toate fişele medicale ale pacienţilor şi le-au verificat. În 2019, au murit 62 de pacienţi, dintre care 13 infectaţi, cifră care a dublat rata mortalităţii de la Marius Nasta", a completat Mahler.

Focarul de infecţie a fost declarat pe 9 februarie, când a fost declanşată ancheta epidemiologică.

Ce este acinetobacter, bacteria care a ucis doi români internați la Institutul Marius Nasta?Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?