De Ziua Păcălelilor, tradiţia spune că farsele trebuie făcute până la ora prânzului

 
Foto: sxc.hu
Foto: sxc.hu
Dacă primiţi o veste îngrijorătoare sau auziţi lucruri ieşite din comun nu intraţi în panică. Nu vă alarmaţi pentru că orice a fost posibil, miercuri, de 1 aprilie. Este ziua în care putem face glume şi ne putem păcăli cunoscuţii fără ca aceştia să se supere.

Ziua farselor nevinovate este sărbătorită ca atare pe toate continentele, iar potrivit tradiţiei, păcălelile trebuie făcute până la ora prânzului. Dacă alegeţi să faceţi o farsă cuiva după acest moment al zilei, riscaţi să aveţi ghinion.

Originea acestui obicei este controversată, iar teoriile merg de la Noe, care ar fi trimis porumbelul să caute în mod greşit pământ uscat, până la data schimbării calendarului gregorian.

Cert este însă că în România, Ziua Păcălelilor s-a încetăţenit în secolul al XIX-lea, iar în zilele noastre, puţini sunt cei care scapă de farsele cunoscuţilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?