De ce TREBUIE să consumi zilnic, iarna, ciocolată neagră. Îţi poate salva viaţa!

 

Ciocolata neagră este un antioxidant redutabil, încetinind procesele de ȋmbătrânire și prevenind apariția unei sumedenii de boli.Se recomandă ciocolata amară, formată doar din grăsimea extrasă din cacao (untul de cacao) și partea neagră, foarte aromată, din boabele de cacao (păstrează multe dintre principiile active din cacao).

Ciocolata neagră înseamnă toate sortimentele de ciocolată în care cacao (unt de cacao + pudră inchisă la culoare) este minimum 70%.

Ciocolata neagră nu trebuie consumată în doze mai mari de 30 de grame pe zi. Peste această cantitate, crește riscul de ȋngrăşare, scrie topremediinaturiste.ro. Iată câteva motive pentru a o consuma mai des:

Ține sub control hipertensiunea

Ciocolata neagră determină organismul să pună în circulația sanguină substanțe care determină musculatură netedă a vaselor de sânge să se dilate. Aceasta aduce după sine scăderea tensiunii arteriale.

Se recomanda 1-2 pătrățele (7-14 g ciocolată neagră) consumate odată. Efectul apare la aproximativ o oră – o oră și jumătate după ingerare, durând circa 120-180 de minute.

Previne infarctul, accidentul vascular

Riscul de accident vascular cerebral este mai mare iarna, când temperaturile scad brusc, vasele de sânge se contractă, iar capacitatea inimii de a pompa sânge în corp este mult îngreunată.

Apare, astfel, întreruperea irigării cu sânge a unei părți a creierului, favorizată și de creșterea vâscozității sângelui, generată de frig.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?