De ce trebuie să ai în casă un ghiveci cu iedera diavolului

 
De ce trebuie să ai în casă un ghiveci cu iedera diavolului
De ce trebuie să ai în casă un ghiveci cu iedera diavolului

Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este o plantă căţărătoare destul de comună ce este foarte des folosită că plantă de interior în zilele noastre. În ciuda faptului că este populară, două din cele mai mari beneficii pentru sănătate oferite de această sunt relativ necunoscute.

Cum te ajută iederă diavolului 

1. Purificarea aerului

Iederă diavolului poate purifică aerul dintr-o camera proaspăt vopsită sau mobilată, unde este posibil să plutească vapori toxici de substanţe cum ar fi formaldehidă (ce se găseşte în mobilă de lemn şi, conform cercetărilor ştiinţifice, are un efect cancerigen).

Iederă diavolului mai poate şi purifică aerul de benzen şi monoxid de carbon, motiv pentru care ar trebui să ţii această plantă în dormitor dacă vrei să ai suficient oxigen atunci când dormi. în plus, mai multe studii au demonstrat că iederă diavolului poate ajută în eliminarea mirosurilor neplăcute.

2. Ameliorează iritatiile ochilor

Ochii obosesc adesea atunci când îţi petreci mult timp în faţă calculatorului, iar iederă diavolului te poate ajută în acest sens. Şterge frunzele plantei tale cu o cârpă umedă, dar ai grijă să nu le rupi. Aşază-te într-o poziţie confortabilă, apucă una dintre crengile plantei şi presează câteva frunze de iederă diavolului pe ochii tăi.

Stai cu ochii închişi timp de 3-5 minute, lăsându-i să se relaxeze complet. Deschide-i apoi încet. Poţi încerca acest tratament ori de câte ori ai ochii obosiţi sau iritaţi.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?