De ce sticlele de bere sunt verzi sau maro

Sticlele transparente pentru bere sunt o raritate - și există un motiv bine întemeiat pentru asta. La început, berea era vândută în sticle transparente și păstrată destul de bine în condiții reci și întunecate.

Însă, potrivit ”Business Insider”, producătorii au observat, apoi, că atunci când sticlele erau expuse la soare, băutura își schimba mirosul într-unul neplăcut. 

Acesta apărea deoarece sticla transparentă permitea razelor UV să pătrundă în băutură. Avea, astfel, loc o reacție chimică între acidul din hamei și sulf, reacție din care rezulta un mios greu de suportat.

Prin urmare, producătorii au început să opteze pentru sticle închise la culoare - maro - care să prevină pătrunderea razelor solare în băutură. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, însă, a existat un deficit de sticlă maro, astfel că unele companii s-au reorientat către culoarea verde.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?