De ce se învârt câinii atunci când îşi aleg locul în care îşi fac nevoile?

 
Motivul bizar care îi face pe căţei să se învârtă
Motivul bizar care îi face pe căţei să se învârtă
FOTO: Descopera.ro

Procesul elaborat pe care îl realizează câinii atunci când aleg un loc în care să îşi facă nevoile (acel moment în care ei se învârt în jurul cozii înainte de a se aşeza şi a defeca) este atribuit nevoii animalelor de a se alinia în direcţia nord-sud.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, câinii sunt sensibili la câmpul magnetic al Pământului, ei aliniindu-se de-a lungul axei magnetice nord-sud, înainte de a defeca.

Cercetătorii din Germania şi Cehia au studiat 70 de câini în timpul a 1.893 de defecări şi 5.582 de urinări şi au descoperit că atunci când câmpul magnetic al Pământului era stabil, câinii alegeau să se alinieze cu el. Mai mult, atunci când câmpul magnetic nu era stabil (de exemplu: atunci când aveau loc erupţii solare), câinii erau confuzi.

Descoperirile, publicate în jurnalul Frontiers in Zoology indică faptul că animalele studiate erau sensibile la polaritatea câmpului, dar nu şi la intensitatea lui.

Cu toate acestea, câinii în lesă nu se aliniază în mod constant. De fapt, ei preferă să se alinieze de-a lungul axei magnetice nord-sud atunci când sunt liberi. Pentru moment, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să afle motivul pentru care câinii manifestă acest comportament.

Mai multe pe Descopera.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
Rabisin
11 Jan 21:32
Fiindca sunt capiati, fireste ...
Răspunde
4 0
07 Jan 00:40
Sunt un fericit: scaunul de WC de l;a mine din baie e orientat fix pe axa nord - sud ........Problema e cum sa stau: cu fata sper nord sau spre sud.....De aici înainte oriunde voi fi înainte de orice (chiar de hârtie igienica ) o sa am cu mine busola.....ADIO CONSTIPAȚIE !!!!!
Răspunde
2 0
Nume*
07 Jan 08:34
8 Problema este ca pentru a merge la cineva smecheria de minune, dupa cum au "descoperit" oamenii de stiinta ai Realitatii, e musai sa dea citeva ture de invirtit in cerc si amusinare.

Numai ca au omis in mod deliberat sa specifice, rotirea in cerc trebuie sa se faca de la dreapta spre stanga, sau de la stanga spre dreapta (spre V sau spre E?)
2 0
Nume*
07 Jan 08:47
2 Si mai grav este ca Pamintul sufera o mica abatere si chiar o usoara modificare a polilor magnetici fata de cei geografici. In aceasta privinta, ne-au pasat in ceata complet! Axa N-S este cea geografica sau cea magnetica (stiut fiind ca difera, chiar si daca foarte putin!)?!

Slava domnului ca "savantii" Realitatii n-au descoperit o influenta a polilor magnetici ai Soarelui!!! Cum acestia s-au inversat de curind... ar fi fost absolut necesara o reformulare a Teoriei, la fiecare 23 de ani!
8 0
Nume*
06 Jan 15:10
D'a pisica, pisica, cind isi ingroapa comoara, pe ce axa se indreapta?

Bufonilor!!!
Răspunde
11 0
Nume*
06 Jan 15:06
Pentru stiristii Realitatii:


Pentru voi, ultimul om de stiinta cu adevarat serios a fost Bula. Dar a murit de deces saracu' cind a citit stirile stiintifice ale realitatiii...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?