De ce să nu spui "La mulţi ani" pe 15 august, de Sfânta Maria

 
De ce să nu spui "La mulţi ani" pe 15 august
De ce să nu spui "La mulţi ani" pe 15 august

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, zi în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului, trecerea ei în nefiinţă. Sfânta Maria 2018, 15 august. Pe 15 august nu se fac urări de "La mulţi ani" şi se spune că este mare păcat, pentru că, de Adormirea Maicii Domnului, a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria. S

Sfânta Maria 2018, 15 august. Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, se fac urările de La mulţi ani, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Sfânta Maria 2018.  Pe 15 august, este ziua în care facem pomenire de mutarea ei din această viaţă, la cea veşnică. Mărturii despre existenţa sărbătorii Sfintei Marii sunt încă de la  începutul secolului al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, însă, cinstirea Maicii Domnului este prezentă înainte de această perioada, scrie crestinortodox.ro. 

Sfânta Maria 2018, 15 august. Maica Domnului este singură persoană dintre sfinţii Bisericii Ortodoxe care are o rânduiala liturgică a punerii în mormânt, asemănătoare cu cea a Mântuitorului. Cei care participa la Slujba Vecerniei Adormirii Maicii Domnului cânta imnuri precum Prohodul şi Binecuvântările Maicii Domnului, iar Epitaful Maicii Domnului este purtat în procesiune împrejurul locaşului de cult, precum este purtat cel al Mântuitorului în Vinerea Mare, conform sursei citate.

Ce poţi să faci Sfânta Maria 2018,  Adormirea Maicii Domnului

De Sfânta Maria se merge la biserică şi se participă la slujbă. Potrivit tradiţiilor, ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Masa de Sfânta Maria trebuie să fie cât mai cumpătată, chiar dacă nu mai este zi de post.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrei
15 Aug 13:55
Deci daca cineva e nascut pe 15 august nu ar trebui sa primeasca nicio urare, asa-i?
Răspunde
0 0
ENE MIHAI
14 Aug 16:33
Este Praznic Imparatesc. Majoritatea sfintilor sunt pomeniti in ziua mutarii lor la Domnul. Se spune La multi ani!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?