De ce pașapoartele din întreaga lume sunt disponibile în doar 4 culori? Răspunsul mult așteptat

Pașapoartele din întreaga lume sunt disponibile în doar patru culori primare, iar fiecare țară are propriul motiv pentru care a ales una dintre aceste culori.Roșu

Aceasta este cea mai comună culoare. Pașapoartele cu coperta roșie sunt folosite, de obicei, de țările post-comuniste. Cetățenii din Slovenia, China, Serbia, Rusia, Letonia, România, Polonia și Georgia au pașapoarte de culoare roșie, scrie Brightside. 

Albastru

Aceasta este a doua cea mai comună culoare. Coperta albastră simbolizează “lumea nouă”. 15 țări din Insulele Caraibe au pașapoarte albastre. În privința blocului sud-american, această culoare simbolizează conexiunea cu Mercosur, o uniune de comerț. Aceasta include Brazilia, Argentina și Paraguay.

Verde

Cele mai multe țări musulmane au pașapoarte verzi. Exemplele includ Maroc, Arabia Saudită și Pakistan. Verdele este considerat culoarea preferată a profetului Muhammad și un simbol al naturii și al vieții.

Negru

Acestea sunt cele mai rare pașapoarte. Ele pot fi găsite în câteva țări africane, precum Botswana, Zambia, Burundi, Gabon, Angola, Chad, Congo, Malawi etc. Cetățenii Noii Zeilande au, de asemenea, pașapoarte negre, pentru că negru este culoarea națională a țării.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?