De ce mânca Regina Cleopatra multe murături. Secretul pe care puţini îl ştiu!

 
De ce mânca Regina Cleopatra multe murături. Secretul pe care puţini îl ştiu!
De ce mânca Regina Cleopatra multe murături. Secretul pe care puţini îl ştiu!

Iată o scurtă trecere în revista a celor mai interesante lucruri despre murături, pentru a ne aminti de ce le iubim atât de mult.

1. Se poate spune că murăturile sunt pe Pământ de când a apărut omul. Ele sunt menționate în Biblie, apar și în operele lui Shakespeare și se crede că au început să fie consumate pentru prima oară în Mesopotamia, prin anul 2400 I. Hr.

2. De-a lungul timpului, despre murăturile s-a crezut că ar avea tot felul de efecte, care mai de care mai miraculoase. De exemplu, Cleopatra mânca multe murături, deoarece credea că acestea îi dau frumusețea.

3. În SUA, castraveții murați sunt atât de iubiți și folosiți încât 40% din producția anuală de castraveți e pusă la murat.

4. Tot în SUA majoritatea fabricilor de murături obișnuiesc să-și țină butoaiele în aer liber, fără capac. Chiar dacă acest lucru înseamnă că murăturile sunt expuse insectelor și excrementelor de păsări, acest proces este folosit pentru că razele soarelui împiedică formarea mucegaiurilor în saramură.

5. George Washington a avut o colecție de peste 400 de tipuri de murături.

Sursa: culinar.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?