De ce este laptele de vacă un aliment controversat?

 
De ce este laptele de vacă un aliment controversat?
De ce este laptele de vacă un aliment controversat?

Laptele de vacă se numără printre alimentele cel mai frecvent consumate, fiind o sursă importantă de calciu. Cu toate acestea însă, studii recente pun la îndoială beneficiile acestui aliment, arătând că, pe termen lung, consumul lui poate afecta sănătatea și poate cauza anumite afecțiuni.

De ce ar fi laptele de vacă periculos pentru sănătate? Întrebarea este una pertinentă, dacă luăm în calcul consumul acestui aliment de-a lungul secolelor.

Medicul nutriționist Adrian Copcea spune că  „o bună parte din contestatarii laptelui invocă proveniența animală și diferitele asocieri dintre proteinele laptelui și diferitele reacții alergice sau afecțiuni, alții aduc ca argument gradul destul de răspândit de intoleranță la lactoză (componenta glucidică din lapte), iar alții aduc în discuție tipul de grăsimi din lapte (grăsimi tipice animale, respectiv saturate în cea mai mare proportie).”


Află continuarea pe clicksănătate.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?