De ce avem nevoie de iod?

 
De ce avem nevoie de iod?
De ce avem nevoie de iod?

Iodul este unul din mineralele de care organismul are nevoie pentru o foarte bună funcţionare. Printre activităţile pe care le îndeplineşte, iodul are grijă ca părul, unghiile şi pielea să se păstreze sănatoase.

Iodul este responsabil pentru menţinerea unui metabolism activ care ajută corpul uman să funcţioneze în parametrii normali. De asemenea, influentează glanda tiroidă, sistemul nervos şi ajută la procesul de creştere.

Alimentaţia zilnică trebuie să conţină un aport echilibrat de sare pe care să-l asimileze. Consumaţia zilnică a unei persoane adulte este de 150-200 mg în 24 de ore. În cazul unei persoane însărcinate, sau care alăptează, nevoia de consum creşte.


De unde ne luăm necesarul de iod?

Iată câteva exemple bogate în iod: hering (66 mg), păstrav  (3,5 mg) lactate (4-11mg), creveţi (190 mg)  legume (1-10 mg), stridii (60 mg), alge (0,3 g), ouă de pasăre (10 mg), carne (3 mg).

Carenţele unui organism fără iod

Deficitul de iod afectează în primul rând dezvoltarea şi activitatea creierului. Este cea mai frecventă cauză de declanşare a retardului mintal din întreaga lume. Există  20 de milioane de oameni care suferă de diverse forme de întârziere mintală, cauzată de deficitul de iod din alimentaţie.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?