De ce au crescut prețurile la energie în România. Explicația oficială

România nu are suficiente capacități de producție a energiei electrice, astfel că, în momentele în care consumul crește, există probleme cu asigurarea alimentării și a siguranței sistemului energetic național, a declarat președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileț, în cadrul audierilor din comisia înființată pentru a ancheta activitatea autorității."Este primul an când avem o piață liberalizată total la gaze și 90% energie electrică. Deci, practic, 2017 este anul în care România a liberalizat piața gazelor și energiei electrice", a arătat Havrileț.

El a susținut că în acest an s-au întâmplat două elemente majore, care au o caracteristică comună, respectiv un vârf de consum de energie electrică, într-o perioadă de turbulențe deosebite din punctul de vedere al climei.

În concluzie, Havrileț dă vina pe ger și caniculă pentru scumpirea energiei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?