De ce ar trebui ca toate femeile să doarmă dezbrăcate? Răspunsul este SURPRINZĂTOR

 

Fără îndoială, somnul este crucial pentru sănătatea noastră generală. Atunci când o persoană este privată de somn pentru o perioada mai lungă de timp, starea de sănătate se va deteriora în cele din urmă.

Când vine vorba de dormit, ar trebui să ştii că dormitul fără haine este mult mai bun decât dorminul în pijamale, deoarece oferă multe beneficii de sănătate, atât psihologice cât şi fizice.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai importante beneficii ale dormitului fără pijamale:

Îmbunătăţirea calităţii somnului
În timpul somnului, temperatura corpului scade în mod natural şi pijamalele perturbă acest ciclu. Dacă nu purtaţi pijamale, există mai puţine şanse de insomnie şi vei dormi literalmente că un copil.
Protecţie împotriva bacteriilor:

Când dormi gol poţi preveni răspândirea bacteriilor de drojdie. De asemenea, se vor usca petele de transpiraţie şi vor creşte disconfortul. Încurajează pierderea în greutate
Dormitul gol scade nivelul de cortizol şi îmbunătăţeşte somnul, care, în schimb încurajează pierderea în greutate.

Reduce durerea

Când dormi gol, circulaţia nu este oprită de nimic şi veţi simţi mai puţină durere, mai ales în abdomen.
Regenerarea pielii

Când dormi gol, pielea are capacitatea de a repara glandele sebacee, iar pielea va absorbi nutrienţi mai rapid. Rată metabolismului se va spori, de asemenea.

Te face să te simţi mai energic

Dormitul a 7-8 ore fără pijamale va spori nivelul de energie şi te vei simţi mai energic pe tot parcursul zilei.
Te face să te simţi mai zburdalnic
Contactul cu pielea creşte hormonii, cum ar fi oxitocina şi vei fi mai sensibilizat la atingerile partenerului tău. De asemenea, dormitul gol cu un iubit întăreşte incerderea, conectivitatea şi va echilibra, de asemenea, ratele de inima.
E mai bine pentru sistemul imunitar
Atunci când ai contact piele pe piele cu altă persoană, glandele suprarenale primesc un mesaj important. Şi anume, diminuează producerea de cortizol, hormonul stresului. Cortizolul înlătura răspunsul imun al organismului, spun medicii. De aceea, e bine să dormi dezbrăcată. Şi tu, şi iubitul tău. De asemenea, contactul piele pe piele creşte nivelul de oxitocinadin organism, ceea ce are efecte benefice asupra tensiunii arteriale şi vindecării, în general.
Îţi veri reduce dimensiunea burţii. Dacă optezi să dormi complet gol, abdomenul tău s-ar simţi mult mai confortabil. Cercetătorii susţin că, pe timpul nopţii, în cazul în care somnul ar fi inrerupt din cauza unor pijamale incomode, spre exemplu, cu siguranţă te vei simţi inconfortabil şi te vei trezi prost dispus.
Dacă dormi dezbrăcată o să ai o relaţie de cuplu mai fericită
Un studiu din 2014 din SUA realizat de o companie care promovează purtarea hainelor din bumbac, inclusiv a pijamalelor, a arătat că 57% dintre cei care dorm goi au relaţii de cuplu mai fericite. Şi cei care poartă pijamale sunt mulţumiţi de relaţiile lor, dar în procent mai mic: 47%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?