De ce a distrus SRI planul comun de lucru cu DNA Oradea?

 
Raspunsul SRI, 11 aprilie 2019

Serviciul Român de Informații a dezvăluit o informație bombă într-un răspuns transmis recent unei instanțe de judecată: acordul de colaborare existent între instituție și DNA Oradea a fost distrus "printr-un proces-verbal de distrugere", din septembrie 2012.Serviciul Român de Informații ar fi încercat să-și ascundă urmele implicării în anchetele penale derulate de DNA, potrivit interpretării date de site-ul Luju.ro.

Actuala conducere a instituției ar fi confirmat că, pe când era condus de George Maior și Florian Coldea, Serviciul ar fi distrus documente care demonstrau colaborarea directă dintre serviciul secret și DNA Oradea, în baza unui protocol încheiat în 2009.

Răspunsul SRI dat Tribunalului Satu Mare în data de 11 aprilie 2019 recunoaște existența unui plan comun cu Direcția Națională Anticorupție, însă notează că acesta a fost distrus în 2012.

"În evidențele instituției noastre au fost regăsite mențiuni cu privire la un plan comun de cooperare încheiat între DNA-ST Oradea și SRI în interesul cercetărilor efectuate în dosarele penale (...). Respectivul material a fost distrus prin procesul-verbal de distrugere nr. (...) din 28.09.2012", se precizează într-o adresă SRI.

"Ne întrebăm: dacă nu era nimic ilegal în legătură cu acest plan comun SRI-DNA, de ce a fost el distrus?", se întreabă jurnaliștii de la Lumea Justiției.

Tot jurnaliștii de la luju.ro spun că, într-un răspuns primit de la DNA Oradea, procurorul șef al structurii, Felicia Popovici, nu ar exclude posibilitatea ca în acel dosar să fi lucrat echipe mixte formate din procurori anticorupție și ofițeri SRI.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?