De câte ori pe zi atingem ecranul telefonului. Numărul e incredibil!

 

Omul modern ajunge să atingă ecranul telefonului de peste 5.000 de ori pe zi şi petrece 225 de minute în conversaţii telefonice, relevă un studiu făcut pe un eşantion de 100.000 de utilizatori Android şi realizat de platforma de sondaje online Dscout.


Utilizatorii de top ating ecranul, potrivit studiului citat de Mediafax, de 5.427 de ori telefonul pe zi, iar un utilizator obişnuit de 2.617 ori. Interesant este că oamenii nu estimează corect modul în care interacţionează cu dispozitivele mobile, participanţii la sondaj apreciind că îşi ating ecranele telefoanelor de doar 500 de ori pe zi. Pe ore, terminarea programului de muncă, la 5 după-amiază, marchează şi o explozie a interacţiunilor cu telefonul, care cresc de la circa 10.000, pentru eşantionul studiat de 100.000 de persoane, la 70.000 la orele serii.

În topul aplicaţiilor utilizate se află Facebook, responsabil pentru 15% dintre atingeri, Mesgeria cu 11%, Chrome - 5%, Textra - 4%, Google Apps - 3%, Instagram - 3%, Messenger (Facebook) - 3%, WhatsApp- 3%, Gmail - 3%, HangOuts - 3%, Galerie Foto - 1%, Youtube - 1%, Internet Browser - 1%, Email - 1%, SnapChat - 1%, Twitter - 1%. Cu totul, aplicaţiile Facebook şi cele al Alphabet atrag cele mai multe atingeri de ecran, adică 43% din total.

Pe categorii, jocurile solicită cele mai multe interacţiuni cu ecranul telefonului, 80 pe sesiune, fiind urmate de reprizele de cumpărături online (60 de atingeri), aplicaţile pentru sănătate şi fitness – 57, social media – 55, mesagerie – 48, internet – 46, fotografii – 45 şi ştiri şi meteo, cu 37 de atingeri.

Din cei 100.000 de utilizatori monitorizaţi, 94 au fost şi intervievaţi cu privire la obieceiurile lor. După ce li s-au prezentat rezultatele sondajului, iată răspunsurile lor: 41% - "Probabil, nu o să-mi schimb obiceiul de folosire a telefonului", 27% - "Mi-aş dori să-l folosesc mai puţin, dar probabil voi face la fel şi pe viitor", 24% - "Voi încerca să îl folosesc mai puţin', 5% - "Îl voi folosi mai mult", 4% - alte răspunsuri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?