De acum o să ştii cu cine stai de vorbă pe şantier! Ce semnificaţie au culorile căştilor

De câte ori aţi trecut pe lângă un şantier sau v-aţi intersectat cu oameni în echipament de protecţie, poate că v-au atras atenţia căştile colorate, dar puţini ştiu că acestea au o semnificaţie precisă.Cea mai mare atenţie trebuie să o acordaţi căştilor albe, sub ele se adăpostesc cei mai înalţi în grad, adică şefi de şantier sau de secţie, manager, diriginte, inginer şef, arhitect.

Toate celelalte culori nu au o semnnificaţie ierarhică, ci una profesională. 

Astfel, albastru înseamnă că avem de-a face cu un tâmplar, un electrician sau, generic, instalator.

Roşu este, evident, culoarea pompierilor sau a celor de la PFI.

Verde înseamnă protecţia muncii şi singurnţă. Galben este culoarea rezervată muncitorilor de la nivelul solului, iar maro sunt căştile pe care le poartă siderurgiştii si sudorii.

În fine, mai există o culoare întâlnită pe şantier, cea gri, rezervată vizitatorilor.

Cunoscând semnificaţia culorilor, acum puteţi interpreta singuri rolurile atribuite unor politicieni care, de-a lungul timpului, nu s-au ferit să-şi pună casca pe cap, măcar de dragul unor procente în plus la urne.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?