Cum răspunde judecătorul Danileț celor care-l întreabă dacă protestul magistraților avea autorizație

 

Judecătorul Cristi Danileț, care a protestat, duminică, alături de mai mulți judecători și procurori față de schimbările din Justiție, a răspuns unor jurnaliști care l-au întrebat dacă magistrații au autorizație pentru manifestație că nu e nevoie de așa ceva pentru a sta pe scările unei instituții.”Când avem o adunare în fața unei instituții publice nu trebuie autorizare de la nimeni. Nu avem nevoie de autorizație pentru a sta pe scările Curții (Curtea de Apel București, n.r.) E un protest cu siguranță. Protestăm pentru o Justiție independentă, pentru eliberarea Justiției de sub pârghiile politice”, a explicat Danileț, citat de Q Magazine.

Reprezentanți ai magistraților din toată țara s-au adunat duminică în fața Curții de Apel București, pentru a-și arată dezacordul față de ceea ce se întâmplă în această perioadă în Justiția din România.

Judecătorii și procurorii cer respectarea avizului Comisiei de la Veneția privind modificarea legilor Justiției, precum și un ministru de resort care să fie orientat către apărarea Justiției și a statului de drept.

PROTEST al magistraţilor, pe scările Curţii de Apel: "Justiţia este în pericol!"

Magistrații mai vor o Justiție independentă și transmit că CSM nu are rol decorativ, iar avizele date de Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui luate în seamă de către Ministerul Justiției.


Protestul magistraților a fost aplaudat de trecători, iar de cealaltă parte a drumului s-au adunat cetățeni care le-au strigat "Nu cedați! Rezistați!".

Lazăr, magistraților protestatari: "Independența justiției, o necesitate". Replica lui ToaderAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
17 Sep 13:59
Care justitie?A ciumatilor pcr-psd jefuitorii Romaniei si romanilor?Asa nu va ramane penalilor imbuibati de averi jefuite tarii si poporului...Criminalilor iliescieni toti ve-ti plati.
Răspunde
0 0
Destituit,CSM,judecatorii hasthgisti !E obligatia dv !
17 Sep 05:44
O mai fi infractiunea de „Uneltire contra ordinii sociale ?”Dacă judecatorii au ales calea protestelor ,ca se vrea independenta justitie fată de securitate,atunci totul e pierdut!Ce îi impiedică să schimbe statultul,să treca la ei ?Reclamati,domnule ministru,măcar la CSM,să verifice dacă magistrații pot protesta impotriva legilor si daca cel ce îi îndeamna poate înfunda puscăria ?Nu se mai poate guverna tara cu o justitie scăpată de sub umbrelă !
Răspunde
0 0
Stan
17 Sep 14:01
2 Ce ar fi sa te duci sa iti dai foc..Lingaule bolsevic.
0 0
Dragos
16 Sep 23:14
am înțeles ca au fost si oameni care i au apostrofat
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?