Daniel Constantin: S-a întâmplat un fapt regretabil, o încercare abuzivă de preluare de putere

Co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, a explicat la "Jocuri de Putere" de ce a părăsit sala în timpul ședinței susţinute duminică de membrii Delegaţiei Permanente a ALDE, care s-au reunit pentru a decide data la care va fi ales un preşedinte unic al partidului."S-a întâmplat un fapt regretabil: o încercare abuzivă de preluare de putere. Vreau să ştie un lucru: am avut această atitudine pentru că ţine de anumite principii. Ţin la oamenii care au fost alături de mine în această perioadă. N-o să accept să dau anumiţi oameni la o parte doar pentru că nu-i plac domnului Tăriceanu.

Au fost convocaţi alţi oameni care nu fac parte din delegaţia permanentă. Vom contesta în instanţă acest simulacru de întrunire de astăzi. Nu vreau să fac concesii de la principii sau de la oameni", a afirmat Daniel Constantin la Realitatea TV.

Invitatul lui Rareş Bogdan a vorbit despre promisiunile pe care Călin Popescu Tăriceanu nu le-ar fi onorat.

"Decizia care se ia în ALDE nu mai este transparentă. Asta e a doua şedinţă din 2017. E inadmisibil ca deciziile să se ia într-un cerc restrâns. Am vrut să scoatem asta în evidenţă. Mai e vorba şi de cuvântul dat. În toate discuţiile pe care le-am avut cu domnul Tăriceanu, eu le-am agreat. Din păcate, nu s-a întâmplat asta şi de partea cealalaltă.

Domnul Tăriceanu, în interiorul partidului, sugerează relaţia apropiată pe care o are cu domnul Dragnea. A sugerat că, lasă că vorbesc eu cu domnul Dragnea... Eu nu mă folosesc de o anumită relaţie ca să conduc", a spus Daniel Constantin, care a adăugat că, indiferent de ce se întâmplă în ALDE, el va susţine Guvernul Grindeanu în continuare:

"Am discutat şi cu domnul Grindeanu şi l-am asigurat că indiferent de ce s-a întâmplat în ALDE, noi vom susţine Guvernul Grindeanu. Eu de 7 ani de zile fac parte dintr-un partid, singurul din care am făcut parte".

După ședință, celălalt președinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că relația dintre el și Daniel Constantin a înregistrat ”o primă sincopă” la alegrile parlamentare din decembrie 2016, când, spune el, ar fi fost ”șantajat de Constantin” în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze.

Daniel Constantin a explicat la ce s-a referit Călin Popescu Tăriceanu:

"Cu ce l-am şantajat? L-am şantajat în a susţine oameni de calitate în listele pentru parlamentare. La momentul acela, i-am făcut o propunere domnului Tăriceanu: să nu ne punem noi primii pe listă. Nu s-a acceptat acest lucru. I-am spus că nu-s de acord cu anumiţi oameni. N-am fost de acord cu domnul Daniel Barbu. Aici e supărarea dânsului. Viceprimarul Capitalei este din partea ALDE.

N-am mai agreat ceva: s-a convocat la fiecare judeţ delegaţii permanente judeţene. Nu există aceste delegaţii.

Eu nu mai vroiam să candidez, dar lansez o provocare. Hai să facem alegerile de jos în sus. Convocăm congresul cu toţi aleşii locali şi atunci dacă domnul Tăriceanu câştigă, atunci îi strâng mâna, dar eu rămân în partid".

Daniel Constantin a răspuns clar şi răspicat la întrebarea "Plecaţi din ALDE?":

"Nu se pune problema să plec din ALDE, rămân aici. Nu plec din casa mea", a fost răspunsul co-preşedintelui ALDE.

Daniel Constantin a dezvăluit că vorbeşte cu fostul prim-ministru Victor Ponta în fiecare zi, dar că ţine legătura şi cu actualul premier:

"Eu vorbesc cu Victor Ponta în fiecare zi. L-am informat şi pe domnul Grindeanu că această guvernare nu va fi pusă în pericol. Nu vrem să înşelăm încrederea pe care oamenii au avut-o în noi şi vom susţine în continuare această coaliţie. A fost evident de câteva luni de zile că s-au schimbat anumite lucruri. Am avut o întâlnire de 2 ore cu domnul Tăriceanu şi domnul Chiţoiu".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?