Danemarca şi Grecia au ridicat restricţiile de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Românii pot munci cu drepturi depline in Grecia şi Danemarca, la fel ca în Spania. Autorităţile elene au eliminat restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.

Ministrul Muncii din Grecia a informat oficial Bruxelles-ul că ţara sa nu va mai aplica restricţii, de la 1 ianuarie 2009, când a expirat perioada de doi ani de la aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

Astfel, cetăţenii români şi bulgari vor avea acelaşi drepturi ca şi grecii pe piaţa muncii. Autorităţile de la Atena spun că măsura va reduce numărul muncitorilor ilegali din ţară şi nu îi va afecta pe greci.

Guvernul elen speră ca prin această decizie să se reducă fenomenul muncii la negru.

Numeroase alte state ale Uniunii Europene vor continua să menţină însă restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari pentru încă trei ani. Acestea sunt Marea Britanie, Germania, Austria, Luxemburg, Olanda şi Belgia, care au invocat ca motiv principal criza economică. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?