Dăncilă, întâlnire cu Mike Pence, la Washington. Mesajul vicepreședintelui SUA

 
Dăncilă, întâlnire cu vice-președintele SUA, Mike Pence, la Washington / Foto: gov.ro
Dăncilă, întâlnire cu vice-președintele SUA, Mike Pence, la Washington / Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC ce are loc la Washington.Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă "deschisă și de încredere reciprocă" și au aprofundat subiectele abordate cu prilejul convorbirii telefonice avute la 11 martie 2019.

Viorica Dăncilă l-a asigurat pe vicepreședintele SUA de angajamentul României pentru consolidarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent special pe intensificarea schimburilor economice și sporirea prezenței investiționale americane în România.


Potrivit aceleiași surse, cei doi înalți oficiali au recunoscut rolul important pe care cooperarea dintre militarii români și americani, în Europa sau în teatrele de operații din lume, îl are pentru consolidarea păcii și securității și apărarea valorilor care unesc cele două țări.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului României de a continua și dezvolta programul de înzestrare al armatei române și a exprimat satisfacție pentru cooperarea cu SUA din acest punct de vedere. La rândul său, vicepreședintele SUA a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziția exprimată în legătură cu intenția de mutare a ambasadei României la Ierusalim și pentru sprijinul și angajamentul față de relația transatlantică, precum și pentru contribuțiile sale operaționale și conceptuale atât în regiunea Mării Negre, cât și, mai larg, în plan internațional. Totodata, vicepreședintele SUA a anunțat că va efectua un turneu în Europa de Est, ocazie cu care va vizita și România. În context, a fost evocată efectuarea unei vizite oficiale a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă, la Washington, în perioada următoare", se mai arată în comunicat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?