Dăncilă susține că Dan Nica este încă în cărți pentru funcția de comisar european

 
Dan Nica
Dan Nica
FOTO: Mediafax

Viorica Dăncilă susţine că propunerea lui Dan Nica pentru postul de comisar european nu a fost respinsă. 

"Cei din Parlamentul European din opoziţie am văzut că spun orice, unii dintre ei, pentru a strica imaginea României. Am văzut ce spune Siegfried Mureşan, am văzut ce spun ceilalţi(...) Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene nu a spus acest lucru", afirmă Dăncilă.

La sfârșitul săptămânii trecute, Dăncilă anunța că Dan Nica este a doua propunere și că nu va nominaliza o femeie, sugerând că nu va ține cont de egalitatea de gen dorită de președintele ales al Comisiei Europene.   

Intr-un interviu la România TV, Dăncilă o atenționa, vineripe von der Leyen pentru insistența cu care cere egalitate de gen în componența viitoarei Comisii EuropenePremierul României anunța practic că nu va ține cont de condiția egalității de gen dorite de Bruxelles.

Doamna preşedinte a Comisiei Europene a spus că vrea egalitate de gen. A venit la început cu 50-50 la sută. După ce au fost respinși nu putem să cerem unei țări să nominalizeze de două ori o femeie. Noi ne-am conformat și am nominalizat. Acum putem să nominalizăm și un bărbat, și o femeie”, a spus, vineri, Dăncilă. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?