Drama celor aflați pe lista de transplanturi

 

Viața a sute de pacienți din România depinde de o listă de așteptare. Sute de bolnavi care aveau nevoie de transplant renal, de ficat, cord, plămâni sau pancreas au murit așteptând să fie salvați. 

Problema cea mai gravă este că numarul donatorilor este foarte mic, în comparatie cu cei care au nevoie de un organ. În prezent, sunt peste 3.600 de pacienți care necesită un transplant și au fost găsiți doar 57 de donatori.

Georgiana are 33 de ani și se luptă de la 17 ani cu o boala autoimună ce i-a distrus ficatul. Recent a primit un transplant care i-a schimbat viața. Așteptarea a fost însă cruntă. Este deja la al doilea transplant. Pentru primul a așteptat aproximativ 3 ani.

De la înființarea Registrului Național de Transplant, din 2009 și până în prezent, peste 600 de persoane aflate pe lista de așteptare au murit așteptând să primească un organ.

Vezi toate detaliile în VIDEO!

 

 

.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Americanul
23 Sep 08:49
Iohanis s-a plans la Trump ca Dancila trebuie sa faca cadrul legislativ de preluare a exploatarii iar Trump, business man destept i-a spus sa vina cu Dancila in SUA la discutii. Simplu si la obiect.
Răspunde
0 0
Nu a gos deajuns o melodie ,cântată de dl PĂresedinte ?Se chaimă si parlamentul ?
22 Sep 12:51
Pleacă sau e chemată pentru gazele din Marea Nagră ?Am inteles ca ceva modificări pentru beneficiile ancheilor se pregătesc deja.Unde esti , Dragneo,să vezi ce-a mai rămas din oameni!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?