Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern: Vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor

 
Viorica Dancila
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta măsuri de compensare, acolo unde au fost identificare probleme privind schimbările fiscale care se aplică de la 1 ianuarie 2018. "Unde au apărut probleme, am cerut echilibrare ca nicio categorie să nu aibă de pierdut. Vom adopta măsuri pentru menţinerea veniturilor cel puţin la nivelul din decembrie 2018", a precizat Viorica Dăncilă.

Ordonanţa de urgenţă vizează acoperirea din bugetul statului a diferenţei de salariu creată prin transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat pentru IT-işti, persoane cu dizabilităţi, sezonieri şi pentru cei care desfăşoară activităţi de cercetare- dezvoltare. 

Potrivit premierului, în cazul angajaţilor cu contracte part-time, CAS şi CASS se va reţine la valoarea venitului realizat, astfel încât să se asigure menţinerea venturilor brute a celor care deţine astfel de contracte.

În ceea ce priveşte salariaţii care sunt scutiţi de plata impozitului pe profit, premierul a spus că statul îşi va asuma plata prin mecanism simplificat. "Vor beneficia angajaţii ai căror angajatori nu au reuşit să menţină salariile la nivelul din decembrie 2017", a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, în cazul şomerilor şi salariaţii în concediu medical care primesc indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, baza de calcul va fi redusă la 35% din salariul mediu brut corespunzător zilele lucrătoare la venitul realizat.

"În perioada următoare o să ne asigurăm ca legea să îşi atingă obiectivul", a mai spus prim-ministrul Dăncilă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?