Dăncilă, la discuții cu senatorii PSD nemulțumiți de susținerea lui Isărescu pentru un nou mandat

 

Premierul Viorica Dăncilă va participa la o ședință cu senatorii PSD, subiectul principal fiind mandatul de guvernator al Băncii Naționale a României. Dacă partenerii de la ALDE au declarat că îl susțin pe Mugur Isărescu, mai multe voci importante din PSD s-au declarat împotriva prelungirii mandatului actualului guvernator BNR.

Premierul Viorica Dăncilă va participa, miercuri, de la ora 13.00, la ședința senatorilor PSD, în cadrul căreia se va discuta despre susținerea pentru un nou mandat de guvernator al BNR pentru Mugur Isărescu.

Participarea la reuniunea senatorilor PSD a Vioricăi Dăncilă, vine după ce grupul PSD la Senat a decis, luni, să nu îi dea votul lui Mugur Isărescu, cu toate că în coaliție președintele interimar al PSD și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu au decis susținerea acestuia.
 
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuțiilor cu președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliția PSD-ALDE îl va susține pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administrație, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.
 
În ședința de luni, senatorii PSD au decis să nu-i acorde votul lui Isărescu, asta în condițiile în care, după ședința liderilor coaliției, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu și-au anunțat public sprijinul pentru acesta.

Ședința se anunță una cu scântei, dat fiind faptul că Viorica Dăncilă va fi față în față cu primii opozanți din partid, de la momentul preluării șefiei interimare a PSD.

Senator și purtător de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a explicat decizia senatorilor PSD.

”La ședința de coaliție nu s-a discutat niciun nume. S-a discutat despre algoritm, s-a discutat despre modul în care vom aborda numirile ulterior, după care doamna prim-ministru a ieșit la declarații și nu a spus un nume pentru niciuna dintre aceste poziții. Este adevărat că ulterior s-a spus în spațiul public, domnul Tăriceanu a spus că îl vor susține pe Mugur Isărescu. A urmat ședința de grup a colegilor senatori și acolo a fost o dezbatere destul de aprinsă și am înțeles că s-a hotărât cumva ca acestă candidatură (a lui Mugur Isărescu, n.r.) să nu fie suținută.

Urmează să discutăm și să decidem, pentru că e deja un calendar pe rol, și cu siguranță vom găsi soluția cea mai potrivită astfel încât partidul să poată să aibă această poziție", a spus Mihai Fifor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Organizatiile secreta ,pot acționa pe față ?
26 Jun 12:25
Vai ce expresii deficiare „il suține pentru un nou mandat”,când a trebui formulat „mandat pe viată ”.O mai fi cinnea pe la organizatiile ălea din vest europene ,Bildeberg,Clubul de la Roma ,Masoneria?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?