Coaliția PSD - ALDE rezistă: "Vom respinge amnistia și grațierea în Parlament"

 
Dăncilă, întâlnire de taină cu Tăriceanu. Se decide soarta Coaliției PSD-ALDE
Dăncilă, întâlnire de taină cu Tăriceanu. Se decide soarta Coaliției PSD-ALDE

Viorica Dăncilă, faţă în faţă cu Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele PSD şi liderul ALDE s-au întâlnit, miercuri seara, departe de ochii presei, pentru a decide soarta Coaliţiei. La final, PSD a anunțat, printr-un comunicat, că liderii Coaliției au decis să respingă în Parlament proiectul de lege privind amnistia și grațierea, aflat în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Ședința Coaliției a durat aproximativ două ore. Rând pe rând, la Vila Lac și-au făcut apariția Marcel Ciolacu, Șerban Valeca, dar și Varujan Vosganian și Norica Nicolai. Întâlnirea trebuia să înceapă la ora 18:00, însă a existat o întârziere deoarece Viorica Dăncilă a avut la Palatul Victoria o întrevedere cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român.

La finalul ședinței, PSD a anunțat, printr-un comunicat, că liderii Coaliției au decis să respingă în Parlament proiectul de lege privind amnistia și grațierea, aflat în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

"Astăzi a avut loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, o discuţie care a vizat atât componenta politică a alianţei, cât şi pe cea guvernamentală. În cadrul discuţiei de astăzi, am abordat tema funcţiilor vacante în guvern, precum şi sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat şi agenda publică", se arată într-un comunicat al PSD remis AGERPRES.

La rândul său, ALDE a remis un comunicat în care precizează că ALDE i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă de la şedinţele trecute ale coaliţiei, să identifice şi să pregătească un set de măsuri a căror aplicare să asigure o bună guvernare.

"Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu împreună cu lideri din conducerea ALDE au avut astăzi discuţii cu prim ministrul Viorica Dăncilă şi colegii domniei sale din conducerea PSD, pe tema măsurilor necesare pentru relansarea guvernării.  


ALDE i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă de la şedinţele trecute ale coaliţiei, să identifice şi să pregătească un set de măsuri a căror aplicare să asigure o bună guvernare.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim ministrul Viorica Dăncilă ne -a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună.

Discuţia a vizat şi ordinea de zi din sesiunea extraordinară şi s-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia şi graţierea să fie respins la vot.

ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă.

Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică.

La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni", se arată în comunicatul ALDE.

Reamintim că ALDE a cerut o nouă întâlnire cu PSD după ce Viorica Dăncilă a lipsit de la ultima şedinţă. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, premierul a lipsit de la ședința de luni din cauza unor probleme de sănătate.

Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat, atunci, ca, până în 20 august, să vină cu un nou program de guvernare şi cu un Cabinet restructurat. Premierul nu s-a grăbit să îndeplinească solicitările.

Dacă ALDE iese de la guvernare, social-democrații nu au niciun as în mânecă. UDMR şi Pro România au anunţat, deja, că nu susţin Guvernul Dăncilă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Daca il amnistiați pe dl Dragne,va candida bre ?Atunci...
22 Aug 05:46
Vai domnilor,tot va e frică de dl Dragnea ?Ce,daca ar fi liber v-ar acuza de trădare sau va cere sa cedați locul uzurpat ?Dar nu poate,că are spijinul in justiție,care a interzis exercitarea drepturilor politice.Ce ,il vreti sa candideze la ce frații mei,la presedinte ?Păi atunci injosirea patriei prin justișie nu ar mai fi avut rost si nu e bine,până nu arărăm ce poate un parteneriat...
Răspunde
0 0
Niki
21 Aug 22:00
Cum adica sa ți facă altul program de guvernare pe gustul tău. Fati l tu .Hai produceți și voi un program de guvernare nu numai dezaprobați.
Răspunde
0 0
bican
21 Aug 21:49
ha,ha,ha, vor la urma sa dreaga busuiocul.SA ANULEZE RECURSUL COMPENSATORIU
Răspunde
0 0
Boc
21 Aug 21:02
Iară Cîțu pedofil taie alocația la copil...
Răspunde
0 0
Boc
21 Aug 21:01
Iară Cîțu pedofil taie alocația la copil...
Răspunde
0 0
Beti
21 Aug 19:59
De rămăne la guvernare sau pleacă în opoziție noi tot cu PSD votăm.
Răspunde
0 0
amar
21 Aug 19:28
Doamna Dăncilă nu vă încredeţi în sine căci perdeţi . Ascultaţi şi faceţi cum spune Domnul Tăriceanu . După cum văd eu lucrurile perg în jos nu în sus să avem siguranţă la alegeri . Vă jucaţi cu soarta unei ţări .Daţivă demisiea ,sau o remaniere mai largă sau chiar o restructurare a guvernului”.
ascultaţi cum spune Domnul Tăriceanu şi Vosganian Simt că nu e nici'o siguranţă în tot ce faceţi , sau poate'că deja ne-aţi vândut .Doamna Dăncilă s- ajuns în punct critic ,nu aveţi sorţ de izbândă în alegeri oamenii se retrag de la o preşedintă femee Vor siguranţă cu un om f. Puternic să învingem aceste atrocităţi care ne fac viaţa grea . Nu aţi anunţat niciun scor câţi votanţi sunt nu faceţi nimic concret , nu ştim ce să facem , ne trimiteţi într-o situaţie fără eşire. Dear fi un nou program de guvernare şi un executiv restructorat . Trebuea un alt om la preşedenţie , cum de vă auto-afirmat , nu aveţi un fler cine vă îndeamnă la această greşeală . Nu aveţi capacitatea de a gestiona lucrurile .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?