Dăncilă: "Dacă șeful CNAS nu își dă demisia până marți, îl demit eu"

 
Viorica Dancila il va demite pe seful CNAS dacă el nu își dă demisia
Viorica Dancila il va demite pe seful CNAS dacă el nu își dă demisia

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni seara, că îl va demite, marți, pe șeful Casei Naționale de Sănătate, Răzvan Teohari Vulcănescu, în cazul în care acesta nu își va prezenta până atunci demisia.

În timp ce șeful CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu spune despre propria demisie că este "o discuție în curs", premierul Viorica Dăncilă îl anunță că demiterea sa este gata pregătită.

"Dacă domnul Vulcănescu nu își prezintă demisia până mâine (marți, n.r.), îl demit eu", a fost declarația tranșantă a lui Dăncilă, la un post TV.

Amenințarea premierului vine în plin blocaj în sănătate: după trei săptămâni, cardurile tot sunt blocate. Cu toate astea, șeful CNAS încă nu își dă demisia.

Răzvan Vulcănescu a spus luni la Realitatea TV că sistemul funcționează și o să trimită și o hârtie în acest sens. Dar declarația e una, realitatea din teren e cu totul alta. Medicii se plâng că sunt în continuare mari probleme cu cardurile de sănătate. Șeful interimar de la CNAS le numește însă „cazuri punctuale".

Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului de informatic al cardurilor de sănătate au discutat, luni, despre erorile platformei din ultimele zile. 

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a spus într-o conferinţă de presă că a descoperit chestiuni suspecte şi că raportul la finalul investigaţiei privind funcţionarea sistemului va fi trimis la DNA. Ea a vorbit despre tergiversarea unor proceduri şi despre birocratizarea excesivă până când nu au mai putut fi finalizate proceduri de achiziţie.

CNAS a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

De altfel, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor din spațiul public potrivit cărora "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?