Dăncilă îi critică pe jurnaliști: ”Este dăunătoare distorsionarea realității în spațiul public”

 

Viorica Dăncilă face apel la jurnaliști, să se reîntoarcă la principiile sănătoase ale profesionalismului, la deontologie și la etica muncii

Viorica Dăncilă a scris, joi seara, un mesaj pe Facebook în care le atrage atenția jurnaliștilor că un fake news, cum a fost cel în care se spunea că Petre Daea a înjurat un protestatar, poate afecta iremediabil imaginea persoanei în cauză.

”Am văzut astăzi cum o știre falsă despre ministrul Petre Daea a fost lansată și apoi preluată de mai multe publicații online, fără vreo verificare a faptelor sau declarațiilor expuse. Avem multe precedente de acest fel care ne-au arătat, în timp, cât de periculoasă și dăunătoare poate fi distorsionarea realității în spațiul public. Aceste prefabricate media pot afecta imaginea, viața profesională și personală a celor implicați, uneori iremediabil. Efectele sunt greu de combătut, iar dreptul la replică nu mai beneficiază niciodată de aceeași atenție.

Așa încât fac un apel către acea parte a breslei jurnaliștilor implicată de-a lungul timpului în astfel de practici nocive, un apel de reîntoarcere la principiile sănătoase ale profesionalismului, la deontologie și la etica muncii. Cred că este obligatoriu să avem o presă liberă și neaservită, dar și una profesionistă și cu respect față de profesie și față de drepturile fundamentale ale omului, ca să putem merge înainte, ca societate, ca democrație, ca stat european”, scrie Viorica Dăncilă.

În același context, Mihai Fifor a criticat presa după ce a preluat știrea conform căreia ministrul Agriculturii ar fi înjurat un om care l-a amenințat că va ajunge lângă Liviu Dragnea la peniteciar.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?