Dan Vasile Mihale: Ultimii opt samurai din PSD versus gașca lui Dragnea

 

PSD a mai ratat încă o șansă de a demonstra că este un partid frecventabil. Votul din CEx-ul de vineri, 21 septembrie, demonstrează un singur lucru: PSD nu vrea să se rupă de umbrele întunecate ale trecutului comunist. Perversa majoritate din CEx a preferat să rămână captivă în partidul confiscat de jupînul Dragnea, decât să ofere României o altă alternativă la guvernare. Istoria nu uită și nici nu iartă mișelia politică. Să legitimezi, încă o dată, guvernul de impostori condus de Dăncilă echivalează cu un genocid. Dragnea a repurtat, aparent, o nouă victorie în fața propriului partid. O victorie cu gust amar care îl va costa de astăzi înainte mai mult decât anticipa. Scrisoarea disidenților a creat o breșă care amenință unitatea de monolit a PSD. Acest precedent va da frisoane tuturor celor care vor încerca să conducă dictatorial partidul. 

Gestul celor opt care au votat împotriva lui Dragnea, chiar dacă nu a avut finalitatea scontată, merită salutat. Marchează un nou început pentru PSD. Nu e puțin lucru să te lupți cu majoritatea lașă și perversă din jurul lui Dragnea. Majoritate din care, în treacăt fie spus, au făcut și ei parte, cândva. Faptul că au reușit, totuși, să se scuture și să se distanțeze de derapajele actualei conduceri PSD merită însă apreciat. 

De astăzi, nu se mai poate vorbi de unanimitate în PSD și asta e un mare câștig pentru puciști, cât și pentru întrega clasă politică dâmbovițeană care stă, toată ziua, cu democrația în gură, dar nu a înțeles nici până astăzi cu ce se mănâncă. 

Gestul disidenților mai marchează o premieră în politica românească: opoziția din interior. Puciștii au ales să se supună dorinței majorității, pentru a nu periclita unitatea partidului, preferând să-și ducă lupta din interior. Este remarcabil că au pus pe primul plan unitatea partidului și nu interesele personale, așa cum se întâmplă în tabăra lui Dragnea.

După votul din ultimul CEx, lui Dragnea îi va  fi aproape imposibil să-și impună punctul de vedere, pentru că va avea în permanență un junghi în spate. În permanență va exista un nucleu anti-Dragnea care va gravita în jurul celor opt, care, să nu uităm, au în spate cele mai puternice organizații PSD. 

Dragnea a rămas în picioare grație liderilor din oganizațiile județene în care PSD nu prea contează, dar care au un cuvânt de spus în CEx. Fostul baron de Teleorman a rămas în picioare, dar va conduce îngenuncheat până când îi va veni sorocul. Nu știu când se va întâmpla asta, nu am veleități de proroc care se aplaudă în oglindă, dar când va veni, va fi, probabil, mai rău decât un tsunami. Dragnea va deconta toate fărădelegile din PSD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?