Dan Vasile Mihale: Referendumul pentru familie, paravan pentru grațiere

 

Referendumul pentru modificarea Constituției, în sensul redefinirii noțiunii de ”familie” este, de fapt, paravan pentru grațiere/amnistie și marchează asaltul decisiv asupra Justiției. Inutil și aberant, pentru că se îndepărtează de dezideratele și legislația europeană în domeniu, referendumul pentru redefinirea familiei este și costisitor. Guvernul va scoate din vistierie, adică din banii publici, cel puțin 163 de milioane de lei.Proiectul legislativ, care pleacă de la o inițiativă cetățenească, girată din umbră de PSD, îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Asta da ,,prioritate națională''! Este de noaptea minții!

Cu pesta porcină în bătătură și o inflație care situează România, pentru a șaptea lună consecutiv, peste media UE,  PSD, sub bagheta dirijorului Dragnea, organizează referendum pentru redefinirea familiei. Inițiativa hilară și aberantă a stârnit reacții pe măsură. Joe Biden, fostul vicepreşedinte american, critică dur demersul și plasează România într-o companie deloc măgulitoare când vine vorba de drepturile minorităţilor sexuale.

,,La nivel mondial, membri ai comunităţii LGBTQ sunt victimele terorii şi ale torturii! În Cecenia, El Salvador, Malaysia, Tanzania. Până şi unii dintre aliaţii noştri democratici, precum România, par să cedeze în faţa unei politici înguste, care dezbină şi care încearcă să redefinească familia'', a declarat Joe Biden într-un discurs susținut la o gală organizată de Human Rights Campaign, cea mai mare organizație din Statele Unite pentru apărarea drepturilor homosexualilor.

Coaliția PSD-ALDE nu are însă urechi pentru vocile critice, nici atunci când acestea vin de la cel mai înalt nivel. Agenda actualei puteri a fost în permanență disonanță cu prioritățile cetățeanului. Graba cu care s-a propagat această inițiativă denotă o singură gijă majoră: să fie liniște pentru pregătirea asaltului final asupra Justiției. Rezultatul referendumului, care ar dura două zile, nici nu contează foarte tare, poate doar ca repetiție pentru europarlamentare. 

PSD mimează totuși o preocupare pentru atingerea pragului minim de 30% prezență la vot, adică pentru a valida inițiativa și pentru a justifica cheltuielile. De aceea se și merge pe varianta de referendum de două zile. România a mai apelat la un astfel de subterfugiu în 2003, când de schimbarea Constituţiei depindea aderarea României la UE.

Miza este acum neînsemnată și servește doar intereselor oculte PSD-ALDE. Așa că, pentru a da măcar o mică tentă de credibilitate, Guvernul Dăncilă trebuie să mai facă un pas curajos: să prevadă în OUG introducerea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV). Și, nu în ultimul rând, să meargă în Parlament cu o inițiativă care să pună în acord legislația actuală cu prevederile europene în materie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?