Dan Vasile Mihale: PSD, guvernare SF. De la locotentul Worf, la robotul Sophia!

 

Guvernarea PSD-ALDE are o singură constantă: seamănă izbitor de mult cu un scenariu SF. Un scenariu desprins parcă din Star Trek, cu nuanțe palide din Star Wars și ancorat, puțin, în realitatea zilelor noastre în care roboții umanoizi devin o realitate. Primele analogii cu celebrul serial SF Star Trek s-au făcut în timpul guvernării Tudose. Premierul bolovănos, încruntat mai tot timpul, a fost asemănat cu klingonianul locotenent Worf din Star Trek.

A plecat Worf, a venit Sophia! Ce câștig ,,fabulos''  pentru guvernare! Au trecut numai trei luni cu doamna Dăncilă la Palatul Victoria și cornul abundenței a explodat, Economia ,,bubuie'', politica externă se ,,înalță'' pe noi culmi. Totul este mirobolant, mai ceva ca în Wonderland. Asta desigur în scenariul SF al guvernării PSD-ALDE. Realitatea este însă alta...

Regină neîncoronată a gafelor, doamna Dăncilă, comparată de gurile rele cu robotul humanoid Sophia, răspunde la întrebări doar dacă este brifată în prealabil de consiliera sa de imagine Anca Alexandrescu, o obişnuită a guvernărilor PSD. A mai coordonat comunicarea şi pentru foştii premieri Adrian Năstase şi Victor Ponta, dar s-a ocupat şi de imaginea liderului PSD Liviu Dragnea.

Asaltată cu întrebări de jurnaliști pe marginea întâlnirii cu președintele Iohannis, după scandalul relocării ambasadei României la Ierusalim, doamna Dăncilă s-a blocat, când liderul PSD a întrerupt jurnaliștii ca să-i pună el însuși întrebări. I-a pus mai întăi întrebări ajutătoare, iar apoi a trimis-o repede la ședinta de guvern, ca să nu mai stea de vorbă cu presa. 

Episodul consumat la Palatul Parlamentului nu merită niciun comentariu. Dacă contextul actual nu ar fi atât de delicat, m-aș rezuma la a spune că este doar hilar. De-a râsu-plânsu, în condițiile în care am ajuns de râsul lumii, la propriu.

UE privește oripilată erorile României în ceea ce privește politica externă, iar SUA, în ciuda lingușelilor numeroase din ultima vreme, critică până și cel mai mic derapaj care aduce atingere luptei anticorupție.

Coaliția PSD-ALDE este însă imună la critici și merge mai departe, după principiul: Câinii latră, caravana trece! Încontro se îndreaptă oare? Către un nou film SF?

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?