Dan Vasile Mihale: Gabriela Firea, victorie uriașă înainte de Congresul extraordinar al PSD

Primarul general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, a repurtat cea mai mare "victorie" din cariera sa de edil municipal: fluidizarea traficului, preț de două stații. După doi ani de mandat, doamna care se laudă că se dă dusă din PSD de dragul cetățeanului a dat măsura competenței sale manageriale. Minunea s-a produs pe șoseaua Pantelimon, unde a fost interzisă parcarea de-a lungul bulevardului prin indicatoare prinse cu sârmă de copaci. Ecologiștii din zonă dorm. Armata doamnei Firea, adică Poliția Locală București, nu. Patrulează, seară de seară, mai ceva ca în Bronx.Pentru cei care nu știu, reabilitarea, a se citi mutilarea, arterei Iancului - Pantelimon - Cora a început în urmă cu cinci ani. Contractul a fost încredințat firmei Radion Construct, o firmă abonată la contracte cu statul. Nu a fost respectat niciun termen de finalizare a proiectului, iar patronul firmei a ajuns la închisoare pentru alte ilegalități.  Proiectul, girat de așa-zisul independent Sorin Oprescu, susținut de PSD, a fost DEFECT din start, dar nimeni nu a avut ochi să vadă. Prea multe complicități.

Între șoseua Iancului și hipermarketul Cora s-au "plantat'' mii de borduri. S-au creat piste pentru biciclete, nefuncționale, care se continuă pe trotuar, delimitate de o bandă desenată. Instanța a dat un verdict în acest sens: pistele de biciclete pe trotuar sunt ilegale. Pe trotuar circulă copii, persoane în vârstă sau cu dizabilități, care nu pot ocoli bicicliștii care claxonează isteric.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. S-au îngustat trotuarele și s-au făcut niște benzi auxiliare pe care nu circulă nimeni pentru că nu duc nicăieri, dar nu s-a făcut niciun loc de parcare, în condițiile în care, pe această arteră, parcarea nu a fost niciodată o problemă. Parcarea supraterană de la Cora este încă în stadiul de proiect.

Bulevardul Pantelimon este liniar. Nu ai unde să faci stânga sau dreapta, decât în marile intersecții. Culmea este că pe Chișinău, unde circulă, de asemenea, mijloacele de transport în comun, iar bulevardul se află tot sub umbrela doamnei Firea, se poate parca de-a lungul șoselei, în condițiile în care sunt numai două benzi. Pe Pantelimon, unde sunt trei benzi, parcarea este interzisă, pentru că așa a decis o minte întunecată. 

Și neroziile nu se opresc aici! Între Chișinău și Pantelimon există un sens giratoriu care are șanse reale să intre în Cartea Recordurilor din cauza diametrului faraonic, care face circulația un iad. Ziua și accidentul!

E chiar atât de greu să interveniți cu niște indicatoare adiționale care să permită parcarea, pe timpul nopții, de-a lungul bulevardului Pantelimon, doamna Firea? Chiar nu vreți să faceți nimic util pentru cetățeni, în acest mandat, stimată doamnă? De ce trebuie să plătim tot noi, cei onești, alegerea primarilor dintr-un singur tur? 

Dacă ținem cont de prezența la vot în București, în 2016, cred că nu aveți nici măcar voturile unui cartier. Nu vă doriți mai multe voturi în următorul mandat? Și, apropo, succes la Congres, doamna Firea!

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?