Dan Vasile Mihale: Demiterea Guvernului Dăncilă, sfârșitul blestemului Dragnea

 
Dancila vs Dragnea
Dancila vs Dragnea
Dancila vs Dragnea 10 august, teoria loviturii de stat

Dacă moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă va trece, cu sprijinul USR, PMP, UDMR, ALDE și Pro România, România va scăpa, definitiv, de blestemul Dragnea. Dacă nu se va întâmpla asta joi, 10 noiembrie, se va întâmpla, cu siguranță, după turul doi al alegerilor prezidențiale, când Viorica Vasilica Dăncilă va fi trimisă acasă de propriul partid.

Moțiunea de cenzură are șanse să treacă, la limită. În tabăra Opoziției este mult optimism. Și Orban, dar și Barna susțin că există o ,,rezervă'' de 6-7 parlamentari faţă de cei care au semnat moţiunea, care ar putea face posibil miracolul. Teoretic, așa este. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.

Un PSD-ist care a semnat moțiunea a anunțat că se mai gândește, iar marți PSD a purtat un război de gherilă în Parlament pentru blocarea revocării unui parlamentar condamnat penal care este împotriva moțiunii de cenzură. Pe surse se mai vorbește de absența unui parlamentar de la USR care urmează în străinătate un tratament pentru o boală incurabilă. Dacă tragem linia, până acum vorbim deja de trei voturi mai puțin în tabăra Opoziției.

Și în tabăra Puterii lupta pentru voturi este crâncenă. Ecaterina Andronescu, demisă de Dăncilă după un comentariu neinspirat în urma tragediilor de la Caracal, a anunțat că în ziua moțiunii, participă, în străinătate, la un eveniment unde a cofirmat prezența de mai multe ori. 

Disperarea este uriașă în PSD. Ca să fie sigură că parlamentarii PSD NU vor vota moțiunea, Viorica Vasilica a început să promită marea cu sarea. A anunțat o rectificare de buget pentru ajutoare sociale și reactivarea Programului Național de Dezvoltare Locală, episodul 3, prin care primăriile primesc, direct,  bani de la buget. 

Și ca tabloul să fie complet, Dăncilă a ajuns, la fel ca și mentorul său Liviu Dragnea, să amenințe cu dosare penale. Nici nu aveam alte așteptări. Ce se naște din pisică șoareci mânâncă. 

Revenind la șansele moțiunii, succesul demersului depinde, în mare măsură, de jocul pe care îl vor face Ponta, Tăriceanu și Hunor, pe care fostul președinte Băsescu îi consideră trădători prin vocație.

În ceea ce privește viitorul PSD, previzibila pierdere a alegerilor prezidențiale va marca încheierea dictaturii Dragnea, cea mai întunecată perioadă din istoria postdecembristă a României.

Dăncilă este ultima verigă a lanțului ruginit care a sugrumat România și este  culpabilă, în egală măsură cu Dragnea și Tăriceanu, pentru tot răul făcut românilor, voluntar sau involuntar.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ziaristi cu condeiul mânjit in mocirlă,concret doau masuri care v-a fript ficatul .Altfrl ,sictir bre cu propaganda !
10 Oct 10:13
Dle , legiionarii n-au avut un program politic,ei promiteau ca vor face o țară„Mândră ca soarele de pe cer ”.Voi,aveti alt stil.denuntati guvernul psd că distrus tara:„Dăncilă este ultima verigă a lanțului ruginit care a sugrumat România și este culpabilă, în egală măsură cu Dragnea și Tăriceanu, pentru tot răul făcut românilor, voluntar sau involuntar.”Bădie ,vorbesti in numele meu ?Sictir ,bre.Mie nu mi-a făcut niciun rău Dăncilă,doar ca a contribuit cu ceidepededincolo la arestarea dlui Dragnea.Asta va doare ?Spuneti asa ,2-3 măsuri care v-au ars la ficat ,că dl Laios Orban nu stie ,copiază de la presedintele meu ?
Răspunde
0 0
Basil
09 Oct 13:22
Bagati-o dreaq la puscarie !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?