Dan Vasile Mihale: De ce nu îl atacă niciodată Iohannis pe Tăriceanu?

 

Klaus Iohannis atacă, constant și dur, PSD, dar niciodată ALDE. Ținta atacurilor președintelui este mereu Dragnea, dar niciodată Tăriceanu, politicianul cu cel mai dur discurs anti-justiție. De ce? Cu ce este mai breaz Tăriceanu decât Dragnea? Tăriceanu este vinovat în egală măsură cu Dragnea pentru siluirea justiției și proasta guvernare, iar faptele și declarațiile sale o demonstrează cu vârf și îndesat.Tăriceanu este politicianul cu cele mai multe și mai dure mesaje anti-justiție, dar și autorul unor declarații mai mult decât penibile. Și amintesc doar două dintre ele. 

În urmă cu trei  ani, dacă nu mă înșel, Tăriceanu a scos pe gură ce mai mare inepție. Iată cum suna: ,,O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, armata, dar rămâne vie şi trează atâta timp cât continuă să fie întrupată de Parlament". După o asemenea enormitate, te întrebi:  Cine Dracu mai votează Parlamentul dacă populația piere?

,,România se numeşte republică parlamentară şi nu, de exemplu, dictatură sau monarhie autoritară. Vine monarhul şi desemnează pe cine îi place. Avem nişte reguli de democraţie“, o altă inepție marca Tăriceanu. No comment!

Liderul ALDE și președintele Senatului a spus în mai multe rânduri că România nu este stat de drept, pentru că DNA și SRI și-au ieșit din atribuțiile legale și că România se întoarce la atmosfera de teroare din anii '50-'60, asta în condițiile în care asaltul dictaturii majorității, din care face parte și Tăriceanu, asupra justiției era total. Lista mesajelor anti-justiție lansate de Tăriceanu în spațiu public este exrem de lungă, dar mă opresc aici.

Să nu fi auzit Iohannis aceste declarații? Tocmai el, care este garantul statului de drept și care a organizat un referendum pe justiție. Să nu fi auzit oare președintele ce a spus Tăriceanu despre referendumul pe justiție? Puțin probabil. Tăriceanu a declarat public că nu va merge să voteze la referendumul pentru Justiţie, pentru că îl consideră "o greşeală care ar putea perturba tema alegerilor pentru Parlamentul European.''

Faptul că Iohannis nu reacționează la desele atacuri anti-justiție lansate de Tăriceanu naște foarte multe întrebări. La prima vedere, nu am, însă, decât două răspunsuri: fie îl ignoră pentru că îl consideră doar un asistat al PSD, fie îl consideră un adversar redutabil, într-un eventual tur doi la prezidențiale.

Oricum ar sta lucrurile în ceea ce îl privește pe Iohannis, un lucru este cert: Tăriceanu este la fel de vinovat ca și Dragnea pentru ceea se s-a întâmplat în România după 2016 încoace, iar românii nu trebuie să uite asta nici pe 26 mai și nici în decembrie, la prezidențiale.

Vezi și Blogul lui MihaleAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Bogdan
16 May 19:03
Președintele nu îl ataca pe Tăriceanu pentru că știe că nu poate răsturna guvernul decât dacă ALDE trece de partea sa, lucru puțin probabil din cauza disensiunilor cu PNL. Acolo trebuie sa lucreze, de Blaga au scăpat pleacă la PE dar mai sunt multi de evacuat dacă vor ALDE de partea lor.
Răspunde
0 0
Capotă
16 May 12:30
Ce idioțenie de articol ..documentează te cetățene...sunt multi oligofreni care manipulează prin discurs agresiv și fals..
Răspunde
0 0
Criticati ONU,CEDO.Moscova si pe Kim,dat nu DNA,e protejată de ambasade !
16 May 10:58
Autorul acuza de fracturi logice in declaratiile politice.,,O naţiune îşi poate pierde teritoriul, populaţia, armata, dar rămâne vie şi trează atâta timp cât continuă să fie întrupată de Parlament".Dar domnule,emigratia noastra nu alege guvernul si presedintele de pe teritoriul străin ?.Si-apoi a critica justiția ,esti călare pe ea ,cum zice dl presedinte ?Cât timp justiția a zis ca dl Ponta nu e cel mai mare corupt ,cum zice Timmermans,e bine,si consideră ca dl Dragnea dă insomnii la Bruxelles,nu trebuie sa critici justitia ?Eu cer numai jurământ crestin , să îmi spuneti ca fapta imputata de ICCJ dlui Dragnea este corupție recenta ,de acum 12 ani , sau nu e de loc?Ca să nu inebunească lupul de atâția codosi,care le e frica de biblie ,vreau să jurati,că de scris nu vă pot opri !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?