Dan Vasile Mihale: Cum va arăta Guvernul Dăncilă doi

 
Veriga slabă din Guvernul Dăncilă
Veriga slabă din Guvernul Dăncilă
Veriga slabă din Guvernul Dăncilă

Se tot vorbește de ceva vreme, mai exact de la ultimul Comitet Executiv al PSD, despre iminenta remaniere a Guvernului Dăncilă. S-au avansat chiar și criteriile de selecție și doar despre unul se vorbește apăsat: comunicarea. Cam la asta se rezumă mult trâmbițata remaniere. Cei care vor veni vor fi, probabil, ceva mai limbuți decât cei care pleacă. 

De la controversata OUG 13 încoace, PSD a recunoscut public că are o problemă, o singură problemă: comunicarea. În rest, totul este perfect, sau aproape perfect. În aproape doi de guvernare, răstimp în care a schimbat trei guverne, coaliția PSD-ALDE a adus România pe cele mai înalte culmi ale civilizației și progresului, așa cum, mai odinioară, doar PCR reușea.

Liderii majorității se laudă cu cea mai mare creștre economică din UE, în condițiile în care, deși este bazată pe consum,  creșterea economică nu se datorează nici măcar în proporție de 0,1% guvernelor PSD-ALDE, ci mediului privat, care a fost supus, constant,  la o serie de experimente, pe alocuri letale.

Se mândresc cu majorarea pensiilor și salariilor, însă uită ce efect a avut aplicarea Legii unitare a salarizării. A fost nevoie de cel puțin trei corecții pentru ca salariile ,,majorate'' să ajungă la nivelul anterior.

Se împăunează și cu dublarea pensiilor, un proiect legislativ, care intră în vigoare eșalonat, dar pentru care nu s-au identificat încă sursele de finanțare. Efortul bugetar va fi uriaș în 2021, când coaliția PSD-ALDE nu va mai fi, probabil, la guvernare. 

Susțin cu ipocrizie că au atins cel mai ridicat grad de absorție a fondurilor UE, în condițiile în care comisarul european Corina Crețu, pesedistă și ea, îi critică pentru nu sunt în stare să facă proiecte viabile pentru a încasa banii europeni. 

Se mândresc chiar și cu așa-zisa reformă din Justiție, făcută strict în interesul lor, și cu întărirea relațiilor diplomatice cu partenerii strategici pe care i-a acuzat de blat cu statul paralel. Se laudă fără motiv și mint cu nerușinare. La asta se rezumă comunicarea PSD. Acestea vor fi și calitățile noilor miniștri din Guvernul Dăncilă doi. Aceeași Mărie, cu altă pălărie.     

Guvernul Dăncilă se poate lăuda însă cu ceva vizibil: zero kilometri de autostrăzi, zero investiții, zero predictibilitate economică și zero reforme în intersul cetățeanului. 

Coaliția PSD -ALDE a legiferat și guvernat doar pentru clientela politică. Tot asta va face și viitorul guvern.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ioan
27 Oct 14:53
Nu există o alta alternativă viabilă.Doar o formă de uniune națională.
Răspunde
0 0
Mihalache
26 Oct 18:53
TARICEANU ar fi cel mai bun premier din Romania la ora actuala care are experienta mandatului trecut si a admiterii țării în UE.
Răspunde
0 0
Gheorghe
26 Oct 20:40
7 Taricel nu isi asuma nimic din ce a facut si se aliaza cu oricine il poate tine la putere. E bun politician dar fripturist si fara caracter. O gramada de oameni si-au pierdut serviciul din cauza lui. Datorita aliantei cu ciocoii, justitia este obstructionata si blocata iar calaii economiei romanesti dau interviuri si se plimba prin lume cu banii furati.
0 0
Jan
26 Oct 11:15
Daca guvernele sint puse doar sa intretina niste baroneti mai bine sa traga obloanele ... de 30 de ani aceiasi fuga disperata dupa pomeni, susrse de sifonat, manipulare ... cit mai duc amarastenii ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?