Dan Nica: Măsurile anticriză propuse de PSD vor fi discutate la nivelul comisiei tehnice a coaliţiei

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Vicepremierul Dan Nica a anunţat, la finalul şedinţei Coaliţiei de luni, că măsurile anticriză propuse de PSD ar putea fi incluse în Codul Fiscal după ce vor fi analizate la nivelul comisiei tehnice a coaliţiei PSD - PD-L.

"Am decis ca în cadrul comisiei pe care noi o avem împreună cu PD-L să analizăm acele măsuri care trebuie adoptate şi să fie introduse în Codul Fiscal, astfel încât în al doilea semestru al acestui an şi în primul semestru al anului viitor să avem măsuri care să aducă un sprijin mediului de afaceri, firmelor româneşti care au nevoie de un sprijin consistent din partea Guvernului. Au fost mai multe măsuri care au fost discutate, urmează ca în cursul săptămânii viitoare să avem o imagine foarte clară asupra implicaţiilor pe care le va avea acest pachet de măsuri pe care l-am discutat. Vă spun doar câteva, fără ca ele să fie limitative, fie că este vorba de neimpozitarea profitului reinvestit, fie că este vorba despre impozitul minim, toate aceste lucruri vor fi discutate în perioada imediat următoare", a spus Nica.

El a precizat că în cadrul comisiei comune - compuse din echipe conduse din Adriean Videanu de la PDL şi Constantin Niţă de la PSD - va fi stabilit un calendar foarte precis şi va analiza şi modul în care eventuale pierderi la buget vor fi compensate. De asemenea, Nica a afirmat că măsurile vor fi discutate şi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi cei ai FMI.

"Facem o evaluare şi vom avea primele date de la finanţe după 20 şi ceva iulie şi vom vedea care sunt implicaţiile financiare pentru a vedea de unde anume putem compensa o anumită scădere a veniturilor care este necesară. De altfel, la sfârşitul lunii vom avea şi delegaţia FMI şi conform acordului suntem obligaţi să discutăm şi cu FMI toate modificările pe care dorim să le aducem", a arătat vicepremierul.

Întrebat de ce Guvernul nu dă un răspuns despre planul anticriză al PSD-ului, premierul Emil Boc a declarat că "PD-L şi PSD sunt în parteneriat şi împreună la Guvernare. Nu PD-L este la putere şi PSD este în opoziţie. Ambele partide sunt împreună la Guvernare şi împreună trebuie să facă aceste analize." 

Social democraţii propun prin pachetul lor de măsuri anticriză extinderea "programului Rabla" pentru firme şi utilaje agricole, reducerea TVA pentru pâine, carne de pui neprelucrată şi lapte şi chiar eliminarea impozitului minim. O altă măsură ar fi acordarea unei bonificaţii pentru companiile fără datorii la stat în ultimii trei ani, dar şi persoanelor fizice cu impozitele la zi. Premierul a declarat că a aplicat deja 28 de măsuri anticriză, dar că este deschis să pună în practică orice idee care poate ajuta la redresarea economică. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?