Dan Barna, în vizorul Departamentului pentru Luptă Anti-Fraudă

 
Dan Barna
Dan Barna

Probleme pentru candidatul la Președinție al USR-PLUS! Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate acum la Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă, anunță Rise Project. La începutul săptămânii, cei de la Rise Project au publicat o investigație potrivit căreia Dan Barna a supervizat fraude și conflicte de interese cu fonduri europene. Barna neagă și declară că nu a existat nicio fraudă.

Proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma lui Dan Barna, sunt verificate de Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă, anunță jurnaliștii de la Rise Project, într-un răspuns primit la o solicitare trimisă departamentului anti-fraudă. 

Două dintre ele ("SES-am deschide-te" și "Biblioteca bunelor practici") au intrat în cercetări preliminare după articolul nostru de marți.

Primul, implementat în tandem cu CJ Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Barna și o tipografie căpușată sistematic.

În al doilea, eșuat complet, compania lui Barna a fost beneficiar direct.

Al treilea, "Punți Comunitare", se află deja sub investigația DLAF. Parteneri cu CJ Alba și aici, Barna și Jaliu au finanțat din banii contribuabilului european o casă de producție devalizată între timp și o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate.

 Potrivit investigației celor de la Rise Project, Dan Barna a  supervizat fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. 

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat luni, 14 octombrie, un articol în care spun că antreprenorul Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri ce au costat aproape șase milioane de euro. Potrivit investigației, șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE. Mai mult decât atât, de pe urma proiectelor cu fonduri europene, doar Barna ar fi ieșit în profit, în timp ce alții au beneficiat doar pe hârtie, mai scriu jurnaliștii. 

Acești au analizat proiectele companiei fondate de Dan Barna în 2007 până în prezent și au ajuns la concluzia că firma fondată de Dan Barna și Dragoș Jaliu a fost parteneră sau beneficiară directă în 20 de proiecte pe fonduri europene care însumează 166 de milioane de lei.

Rise Project prezinte date și documente care arată cum proiecte sociale finanțate din fonduri europene gestionate de firma lui Dan Barna au avut același model autohton prin care banii europeni s-au scurs către firme de casă.

Ca subcontractor, între 2008 și 2015, firma a furnizat cursuri, consultanță, servicii de publicitate și protocol, în valoare de 3,3 milioane de lei, către mai multe instituții ale statului: Primăria Sibiu condusă de Iohannis, Ministerul de Interne condus de Dan Nica, Ministerul Dezvoltării Regionale condus de Elena Udrea, Autoritatea Națională a Vămilor, Ministerul Agriculturii și mai multe Consilii Județene din țară. Majoritatea contractelor au fost obținute prin cerere de ofertă sau achiziție directă.

Candidatul USR la președinție s-a retras în 2016 din companie și a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul tehnocrat.


Rise Project: „Adevărul” despre prezidențiabilul USR-PLUS! Barna a supervizat fraude cu fonduri UE

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
borfasi
18 Oct 09:04
Iar te-ai simtit cu musca pe caciula si nu lasi comentariul?
Răspunde
0 0
Paine si circ in Romanica
18 Oct 01:28
Poponarii lui Klaus au inteles pericolul turului 2, Barna va fi votat mai mult decat a primit Santa Klaus cu Ponta acum 5 ani si incep cu mizeriile caracteristice PNL. Urlet lung si ochii la buzunar, cam asta e PNL cu Orban care traieste numai din plicuri primite si cerute de la afaceristi. Are mentor bun pe Klaus cu cele 6 case din "meditatii" la primaria Sibiu! Si ultimul PSD-ist va vota cu Dan Barna sa scapam Romania de impostori si demagogi mucegaiti!
Răspunde
0 0
Mistificare?
17 Oct 23:46
Miroase a" investigatie"la comanda pe bani mulți. Se deduce ăsta după momentul ales,după sfârșitul înscrierilor și după începerea campaniei de alegere a președintelui încât sa nu poată fi înlocuit cu un alt candidat.Mai apare un element suspect de rapida începerea anchetei,de alții nu se atinge ani de zile după apariția unor articolaș pe nustiu unde.Alții stau ascunsi zeci de ani de zile după imunitati.Justiția fesenista operează cu unități de măsură diferite?Ne am cam obișnuit cu asta
Răspunde
0 0
Cetateanul
17 Oct 21:47
Nu se poate !
Răspunde
0 0
Cioby
17 Oct 20:59
Atentie! Poliția politică intră în acțiune.
Răspunde
0 0
Anonim
17 Oct 20:33
Dacă e adevărat s a dus speranta de inlocuire a clasei politice actuale cu oameni necompromisi.Afaceriști de succes în Ro pot fi numai cei cu contracte preferențiale cu statul?
Răspunde
0 0
Circ
17 Oct 19:39
Dupa 46 dosare penale ale lui Klaus de la primaria Sibiu nimeni nu mai e penal in tara asta.
Răspunde
0 0
Trifan
17 Oct 18:43
Asta are haine de escroc.
Răspunde
0 0
Basil
17 Oct 17:38
Asta poate scadea increderea in usr cit o guvernare proasta. Sa asteptam...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?