Dan Antonescu, expert criminolog: "Trebuie simplificate procedurile, altfel pierdem vieți"

 

Expertul criminolog Dan Antonescu a declarat, pentru Realitatea TV, că este nevoie de modificarea legislației, mai ales în situații de urgență precum cea a crimelor din Caracal, unde polițiștii trebuie să treacă peste birocrație, altfel de pierd vieți nevinivate.

"E nevoie de modificarea legislației în privința ușurării manoperelor pe care trebuie să le facă un polițist, un operator, care trebuie să se miște foarte repede, să dispară birocrația măcar pentru aceste situații, toate aceste manevre ar putea fi făcute repede și eficient. Dacă trecem prin 3-4 mâini, pierdem timp și vieți

Dan Antonescu a mai spus că Gheorghe Dincă nu a făcut declarații complete anchetatorilor dintr-un “orgoliu prostesc”

“Dacă vorbim de liniștea părinților, ea nu va exista niciodată. E o formă de viață care e inodoră, incoloră, inspidă. Nu știu ce cuvinte să folosesc să nu vă amendeze CNA-ul. Este un tip de infractor care, conștient că nu mai are scapare, mai încearcă dintr-un orgoliu prostesc, să nu spună totul.

Spune că a incinerat-o ca pe Alexandra? De ce a dus celelalte segmente în pădure? Atunci nu scăpase de cadavru sau și în cazul Alexandrei avem de-a face cu fragmente. Poate se va confirma și ipoteza asta, nu vreau să le dau de lucru colegilor.

În ceea ce privește fragemntele de oase din cazanul macabru, expertiza s-a făcut greu sau foarte greu, nu apreciez eu dificultatea expertizei. Avem de-a face cu fragmente de cadavru în alt stadiu, mai ușor de examinat și e posibil să vină rezultatul mai repede, fie ca vorbim de 3-4 zile sau mai mult, rezultatul ca încadrare juridică, teama instalată e aceeași. Țara e șocată, sunt niște fapte care au oripilat întreaga țară și sper ca cineva să învețe. Acel cineva care ar trebui să modifice legislația în privința ușurării manoperelor pe care trebuie să le facă un polițist, un operator, care trebuie să se miște foarte repede, să dispară birocrația măcar pentru aceste situații, toate aceste manevre ar putea fi făcute repede și eficient. Dacă trecem prin 3-4 mâini, pierdem timp și vieți”, a încheiat Dan Antonescu.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Imbecilitate mentala si legislativa !!!
05 Aug 22:09
Oriunde in lume, un criminal care marturiseste si care e dovedit prin probe, este un CRIMINAL, pina reuseste, daca poate, sa isi demonstreze nevinovatia. In ro, cu legile ciumei rosii, un criminal chiar si prins asupra atrocitatii, e considerat, “prenzumtiv nevinovat” si se asteapta hotarirea judecatoreasca ! Noaptea Mintii ! Practic, ciuma a creat posibilitatea ca criminalii (de la politicieni corupti, la pedofili) sa beneficieze de drepturi care sint refuzate victimelor. Victimele sint obligate sa aduca probe si martori ca sa “demonstreze” ca au fost violate, batute, traficate sau omorite !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?