Dan Andronic: Eşecul lui Cioloş sau de ce va rămâne (doar) eterna speranță a Dreptei românești

 
Dan Andronic: Eşecul lui Cioloş sau de ce va rămâne (doar) eterna speranță a Dreptei românești
Dan Andronic: Eşecul lui Cioloş sau de ce va rămâne (doar) eterna speranță a Dreptei românești

Editorial de Dan Andronic. Dacian Cioloș a făcut o manevră cam dubioasă și a reușit să ne anunțe că va prelua un partid. De unde ne așteptam să înființeze Mișcarea România Împreună, să se bată în instanță pentru înființarea lui, a procedat ușor securistic. Astfel m-a făcut să-mi aduc aminte de un alt personaj politic controversat al anilor ’90, Theodor Stolojan.Încep prin a spune că nu am vreo simpatie deosebită pentru cei doi, mai ales că i-am văzut sau am luat la cunoștiință de ipostaze neplăcute din carierele lor. Însă amândoi au avut parte de PR foarte bun și de admiratori fără prea multe rezerve și întrebări.

Pentru cei mai tineri trebuie spus că Theodor Stolojan după mineriada din septembrie 1991, care a condus la căderea guvernului Petre Roman, Stolojan este învestit de către Ion Iliescu în funcția de prim-ministru (octombrie 1991 - noiembrie 1992).

Theodor Stolojan a luat câteva decizii controversate: recapitalizarea băncilor, liberalizarea prețurilor, dar fără liberalizarea cursului de schimb, ceea ce a determinat confiscarea valutei întreprinderilor, a societăților comerciale și a populației, obligate s-o schimbe în lei, la un curs fixat arbitrar.

Imediat după alegeri a plecat din România a lucrat pentru Banca Mondială. În 1996 a susținut candidatura la președinție a candidatului PDSR Ion Iliescu.

În 2000 a reintrat în politică, candidând pentru președinție din partea Partidului Național Liberal, obținând 11,78% din voturi, a treia poziție după Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor.

La Congresul Extraordinar al PNL din august 2002, a fost ales președintele Partidului Național Liberal. În 2003 PNL s-a aliat cu Partidul Democrat, condus de Traian Băsescu, primarul Bucureștiului, formând Alianța D.A. - Dreptate și Adevăr.

Continuarea pe evz.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
vlad
16 Dec 21:11
maimutoiul securitatii platite de corporatiile cu puncte de lucru si in Romania
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?