Care e legătura dintre Maior, Coldea și alegerea lui Burleanu șef la FRF. Dezvăluiri bombă

 
Dezvăluiri marca Dan Andronic
Dezvăluiri marca Dan Andronic

Jurnalistul Dan Andronic face o nouă dezvăluire despre discuțiile "subterane" purtate între șefii de servicii secrete din România, de data acsta în legătură cu episodul alegerii lui Răzvan Burleanu la șefia Federației Române de Fotbal (FRF), în urmă cu patru ani.

Jurnalistul Dan Andronic continuă seria de dezvăluiri din cadrul serialului deja celebru "Noi suntem statul", de data aceasta vorbind despre momentul alegerii noii conduceri de la FRF în 2014.

Potrivit lui Andronic, serviciile secrete nu ar fi cu totul străine de alegerea lui Răzvan Burleanu la șefia FRF, tânărul șef de federație care l-a înlocuit pe Mircea Sandu având profilul "Omului Nou":

"Era prin 2014, mă întâlneam cu George Maior, șeful SRI, un om de care eram apropiat, cu care "puneam" la cale diverse chestiuni, multe din ele cu valență istorică sau filosofică. Cât ne pricepeam și noi, acolo...

La un moment dat, în biroul lui vine gen. Florian Coldea. Își ia și el un pahar, vin roșu cu gheață și începem să discutăm despre fotbal.
După câteva minute arunc o vorbă:
- Văd că sunt alegeri la FRF și o să câștige un puști, Burleanu...
Știam de planul de schimbare a României prin raderea celor "vechi" și instalarea "omului nou", de implicarea Binomului, iar în cazul FRF auzisem că Burleanu este susținut de Vasile Dâncu și pe cale de consecință și de George. Ponta și Dragnea erau pe aceeași pagină, aș spune acum.


Burleanu avea profilul "Omului Nou", aveam oarecari bănuieli, vroiam să verific.

Maior, obișnuit cu stilul meu provocator, tace.
Hodoronc-tronc se vâră și gen. Florian Coldea în vorbă:
- Nu știu dacă o să câștige Burleanu, cred că are mai multe șanse Chivorchian...
Eu mă uit la el, ușor uimit. Nu prea știam cine-i Chivorchian, cred că era de la Bacău, fosta echipă a lui Hrebenciuc și Sechelariu. Mi se părea aiurea să aud că va câștiga alegerile la FRF. Măcar Burleanu era tânăr...

În acel moment îl văd pe George M. roșu la față spunându-i cu glas ridicat lui Coldea:
- Băi, nu vă băgați și aici! Ce căutați voi în fotbal (n.m. voi, adică partea operativă), ce vă interesează cine câștigă? Bineînțeles că o să câștige Burleanu.
La care Coldea a dat înapoi, vag ironic:
- Nu ne băgăm...
Am trecut la politică.

O posibilă încheiere: Burleanu a câștigat. Chivorchian i-a dat voturile în turul doi lui Burleanu. Dâncu a câștigat.
România "Omului Nou" înregistrase încă o victorie.

Sunt convins că totul este o întâmplare întâmplătoare, iar primele trei propoziții din paragraful de mai sus nu au nici o legătură cu procesul electoral de la FRF din 2014. Dar această discuție a existat!", a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?