Daimler a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş

 
Daimler a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş
Daimler a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş

Star Transmission, filială a concernului german Daimler, a început vineri lucrările de construcţie a unei noi fabrici de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie la Sebeş, judeţul Alba, proiectul urmând să fie finalizat în 2016, în cadrul unui program de investiţii de peste 300 milioane euro.

În noua fabrică va fi montată din 2016 cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC, care este produsă în prezent şi de fabrica din Untertürkheim, Germania.

"Capacităţile suplimentare pentru montaj în Sebeş completează în mod optim producţia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă şi un factor de contribuţie important la profitabilitatea fabricaţiei noastre interne de lungă tradiţie. Prin această investiţie vom satisface cu succes cererea în continuă creştere de cutii de viteze automate", a declarat, într-un comunicat, Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producţiei şi Furnizorilor.


Investiţiile Daimler de la Sebeş se ridică la peste 300 de milioane de euro, iar extinderea capacităţii la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

La ceremonia de vineri a luat parte şi premierul Victor Ponta, ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.

"România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiţie nu face decât să atragă după sine alte investiţii, contribuind la crearea de noi locuri de muncă şi la creşterea nivelului de trai al populaţiei", a afirmat premierul, citat în comunicat.

Star Transmission, înfiinţată în 2001, produce la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteze şi sisteme de direcţie, tot aici aflându-se şi două centre de tehnologii şi de instruire.

La Sebeş, compania a început anul trecut montajul de cutii de viteze automate cu cinci trepte, iar în acest an a lansat montajul de transmisii cu dublu ambreiaj.

În prezent, compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1.200 de oameni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
Colonelu' Freakaparu'
04 Apr 20:34
Asadar, nemtii isi extind productia in Romania in timp ce altii se plang ca nu exista un mediu de afaceri propice, hm, curioasa treaba...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?