Dacian Cioloş participă la reuniunea UE-Turcia şi la summit-ul informal al Consiliului European

 

Premierul Dacian Cioloş participă luni la reuniunea UE-Turcia şi la summitul informal al membrilor Consiliului European, urmând ca marţi să se întâlnească cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar apoi să se deplaseze la Haga, scrie Mediafax.

"Vizita la Bruxelles începe luni, 7 ianuarie, cu participarea premierului la dejunul de lucru al şefilor de stat sau de guvern ai ţărilor Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la reuniunea informală a membrilor Consiliului European.

Discuţiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la bază evaluarea Comisiei Europene publicată înaintea summit-ului cu privire la stadiul implementării Planului de Acţiune cu Turcia, precum şi rezultatul discuţiilor preliminare cu Turcia la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene. Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor în implementarea Planului de acţiune şi ameliorarea substanţială a situaţiei din teren, în special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii şi a combaterii migraţiei ilegale. Reuniunea informală a Consiliului European vizează realizarea unui schimb de opinii asupra rezultatului discuţiilor cu Turcia, precum şi asupra evoluţiilor cu privire la celelalte aspecte ale gestionării migraţiei (evaluarea implementării concluziilor Comisiei Europene din februarie a.c.)", se arată într-un comunicat la Guvernului.

Marţi, 8 martie, premierul Dacian Cioloş va avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care vor fi trecute în revistă evoluţiile interne ale Uniunii Europene, cu accent pe situaţia economică, locuri de muncă, criza refugiaţilor, spaţiul Schengen, relaţia Uniunea Europeană – Marea Britanie, Uniunea Energetică. Discuţiile se vor axa pe temele externe ale Uniunii Europene, precum vecinătatea estică, Republica Moldova şi Siria.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?