Dacian Cioloș, după incidentele din Piața Victoriei: ”Nu s-a acționat cu înțelepciune...”

În urma scandalului din Piața Victoriei, fostul premier Dacian Cioloș a comentat pe Facebook situația. El susține că Primăria Capitalei nu a acționat cu înțelepciune privind amplasarea târgului de Crăciun în Piața Victoriei.”Mult mai greu decât să ai puterea este să o folosești cu înțelepciune, pentru binele comunității.

Ideea doamnei primar Gabriela Firea de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei este cel puțin lipsită de tact, pentru că poate fi considerată o sfidare și o provocare față de protestatarii din Piață. Asta, în condițiile în care protestatarii au solicitat de nenumărate ori aprobare pentru organizarea manifestațiilor în Piața Victoriei, iar Primăria a răspuns negativ sau deloc.

Este o idee neînțeleaptă să folosești puterea și forța instituțiilor pentru a reprima dreptul la libera exprimare, manifestat pașnic de oameni cărora le-a mai rămas doar strada pentru a-și susține viziunea despre România.

Îndrăznesc să cred, doamnă Firea, că puteți găsi înțelepciunea pentru a accepta ideea că nu folosirea puterii e dovada unei administrații inteligente, ci capacitatea de a-i convinge pe ceilalți de bunele dumneavoastră intenții.

Aveți posibilitatea să demonstrați celor cărora le-a rămas doar strada, că puteți gestiona, fără conflicte inutile și fără provocări, o situație tensionată generată de partidul din care faceți parte”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?