Dacian Cioloș, acuzat de plagiat, după ce și-a înființat partidul

Platforma ”Împreună”, lansată în septembrie 2017 şi din care fac parte mai multe organizaţii civice, acuză de plagiat partidul a cărui înfiinţare a fost anunţată vineri de Dacian Cioloş şi vorbeşte despre ”confiscarea denumirii”. Reprezentanţii acesteia solicită ”încetarea imediată a folosirii denumirii”, anunţând că vor uza de toate căile legale pentru a opri utilizarea acesteia.



”Platforma Civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună denunţă tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre şi constată atât lipsa acută de imaginaţie politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de Împreună, cât şi lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înfiinţarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi iniţiative civice din România”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Platformei.

Aceştia vorbesc despre plagiat şi despre confiscarea denumirii, scrie news.ro.

”A confisca, aşadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este platforma civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună – cea mai mare şi profundă formă de unitate a societăţii civile din România – nu reprezintă decât aceeaşi metodă veche de anihilare a oricărei mişcări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voinţa profundă, reală şi curată de asociere pentru susţinerea valorilor identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea”, se mai arată în documentul transmis de Platforma Împreună.

Reprezentanţii acesteia afirmă că Platforma ”nu a avut şi nu are nicio legătură cu Dacian Cioloş ori cu mişcarea politică a acestuia”.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?