Dacă ești nemulțumit de CFR, vestea despre cel mai rapid tren din lume te va întrista

 

O bucată perioadă de timp Japonia a avut recordul vitezei feroviare. Între timp, a pierdut în fața Chinei, dar vrea să recupereze. Așa a apărut Alfa-X. Este trenul cu care Japonia vrea să doboare orice record de viteză pentru transportul terestru și să rivalizeze cu avioanele de pasageri. Acesta a fost construit de Kawasaki Heavy Industries şi Hitachi și va fi folosit de compania de căi ferate JR East. 

Trenul de mare viteză va putea transporta pasageri la viteze de peste 360 de kilometri pe oră. Astfel, va depăși recordul deținut de trenul care străbate distanța dintre Beijing și Shangai, care merge cu 350 de kilometri pe oră.

Alfa-X va putea să străbată distanța de 1.000 de kilometri dintre orașele Tokyo și Sapporo în mai puțin de patru ore. În mod normal, durează opt ore pentru o cursă între cele două orașe. Da, dacă te gândești cum ar fi în România, București - Cluj chiar ar putea fi mai bine cu trenul decât cu avionul. 

Odată cu dezvăluirea noului proiect, urmează o serie de teste desfășurate pe o perioadă de trei ani. Apoi va fi inaugurat oficial și dat în folosință. Testele vor fi efectuate în toiul nopții, între orașele Amori și Sendai și vor testa dacă Alfa-X poate atinge viteze de 400 de kilometri pe oră.

Trenul acesta de mare viteză valorează de 91 de milioane de dolari are 10 vagoane și sunt alimentate de motoare electrice puternice plasate în primul și ultimul vagon.

Pentru a reduce zgomotul și presiunea ridicate care apar la intrarea în tuneluri, Alfa-X este echipat și cu un nas conic, a cărui lungime se extinde până la 21 de metri. Trenul are mai multe caracteristici care par desprinse din filmele SF, cum ar fi senzori de vibraţie şi de temperatură, dar și plăcuțe aerodinamice și frâne electro-magnetice, care vor ajuta la frânarea imediată în caz de urgență.

Și pentru că vorbim de Japonia, trebuie să știi că acest tren are și un sistem de suspensie pentru stabilizare în caz de cutremur.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?