Dacă ai în permanență mâinile și picioarele reci, trebuie să citești asta!

Poate că nu ești conștient de inteligența organismului tău. El acționează asemeni unei autostrăzi formate din artere și vene, care conduc sângele către toate organele din corp.

Atunci când sistemul circulator funcționează bine, fiecare celulă din organism primește nutrienții și oxigenul de care are nevoie, pentru a funcționa ca la carte. Însă atunci când procesul este încetinit sau se blochează, apar și problemele.

Circulația proastă duce la dezvoltarea unei serii de afecțiuni. Dacă ai chiulit cumva la orele de biologie, trebuie să știi că sistemul circulator este format din inimă, plămâni și artere.

De fapt, dacă ai pune cap la cap toate arterele și venele din corpul tău, ai putea înconjura pământul de două ori. Sistemul circulator poate fi afectat de diverse patologii.

Afecțiuni precum:

Arteroscleroză: blochează arterele și poate duce la apariția infarctului.

Presiune arterială crescută: mai este cunoscută și sub denumirea de hipertensiune, poate duce la apariția infarctului sau blocajului renal.

Boli ale arterelor periferice: blocarea sau îngroșarea arterelor.

Insuficiență venoasă cronică: această afecțiune nu permite sângelui să circule așa cum ar trebui.

 
Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?