Cutremur în Vrancea

 
foto: geofon.gfz-potsdam.de
foto: geofon.gfz-potsdam.de
Un cutremur s-a produs în zona Vrancea. Seismul s-a simţit în Bucureşti şi în mai multe zone ale ţării. Potrivit Institutului pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea de 5,3 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 120 kilometri. Potrivit aceleiaşi surse, nu sunt aşteptate replici şi nu trebuie să se facă comparaţii cu evenimentul din Italia.


Cutremurul s-a simţit în toată ţara şi a început la 20.18.48 şi s-a terminat la 20.23.16. Cutremurul s-a simţit cel mai bine la Focşani, oraşul aflat cel mai aproape de epicentrul seismului. La Bucureşti s-a simţit cu trei, patru grade pe scara Mercali.  Seismul a afectat comunicarea pe rețelele de telefonie mobilă.

Potrivit lui Raed Arafat, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, la numărul de urgenţă 112 nu a fost solicitată asistenţă de nicio persoană.  

Cutremurul înregistrat sâmbătă seară nu face parte din categoria seismelor majore, susţin specialiştii. Invitat la ediţia specială de la Realitatea Tv de sâmbătă seară, Gheorghe Mărmureanu, directorul institutului de fizică a pământului a declarat că astfel de mişcări ale plăcilor tectonice sunt considerate obişnuite în zona staţiei de monitorizare din Vrancea. De altfel, specialiştii apreciază că sunt destul de rare cazurile în care seismele de asemenea magnitudine provoacă pagube sau mai grav victime. 

Ultimul cutremur de magnitudine semnificativă s-a produs în România pe 2 martie. Seismul a avut 3,4 grade pe scara Richter și epicentrul tot în Vrancea. 

Mărmureanu a dat asigurări că niciun cutremur important nu va avea loc în România în următoarea perioadă.

Galerie video

Potrivit Institutului de Fizică a Pământului adâncimea la care s-a produs cutremurul este de 120 kilometri
Potrivit Institutului de Fizică a Pământului adâncimea la care s-a produs cutremurul este de 120 kilometri
Film trimis la secţiunea martor ocular trimis de Dan Badea
Film trimis la secţiunea martor ocular trimis de Dan Badea

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?